Vojin Ćetković o događajima u Nevesinju: Lokalni političar je pokušao da nas UCIJENI I IZMANIPULIŠE

Vojin Ćetković, Foto: Marina Lopičić

Nema apsolutno nikakvih političkih razloga u odluci da se povučem sa svečane akademije, izjavio je za Srpskainfo glumac Vojin Ćetković, govoreći o svemu što se dešavalo prije dva dana, tokom obilježavanja Dana opštine Nevesinje i svojoj odluci da podrži potez reditelja Aleksandra Pejakovića.

Vojin Ćetković, Foto: Marina Lopičić

– Nismo dobili nikakakav poziv “odozgo”, već, naprotiv, potpunu slobodu da na umjetnički način obilježimo Dan opštine. Sve je otkazano zbog “lošeg ukusa” lokalnog političara. Zato su i ljudi sa RTRS odustali od direktnog prenosa. Pokušao je da nas ucijeni i izmanipuliše! To je cijela istina – rekao je Ćetković.

Podsjetimo, Organizacioni odbor za obilježavanje Dana opštine Nevesinje optužio je Ćetkovića i njegovog kolegu Dejana Lutkića da su napustili svečanu akademiju u ovom hercegovačkom gradu nakon što im nije ispunjena navodna želja “da se sa bine ukloni pano s natpisom ‘Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu’ uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova”.

Reditelj Aleksandar Pejaković, koji je osmislio svečanu akademiju povodom obilježavanja Mitrovdana u Nevesinju, demantovao je pisanje pojedinih medija da su glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić tražili skidanje natpisa o mitrovdanskim bitkama.

Navodeći da glumci pomenute transparente nisu ni vidjeli, istakao je da je žalosno kako su pojedini politički manipulatori jednu plemenitu umjetničku i patriotsku ideju zlonamjerno pokušali da pretvore u skandal zarad skupljanja jeftinih političkih poena.

Ćetković je izjavio za Srpskainfo da je s radošću na Mitrovdan ponovo došao u Nevesinje da govori poeziju povodom Dana opštine.

– Ja sam podržao umjetnost i s dragim Nevesinjcima, koji me zovu kumom, nastavio druženje u tom divnom hercegovačkom mjestu – objasnio je on.

IZVOR:SRPSKAINFO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*