VOJSKA SRBIJE:OBELEŽAVANJE BADNJEG DANA

Pripadnici Vojske Srbije obeležili su veliki hrišćanski praznik Badnji dan prisustvom liturgijama u bogoslužbenim prostorima u vojnim objektima i učešćem u nalaganju badnjaka ispred crkava i hramova širom zemlje.
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović proveo je Badnje veče u Nišu gde je sa komandantom Kopnene vojske general-potpukovnikom Milosavom Simovićem i drugim visokim oficirima Vojske Srbije prisustvovao večernjem bogosluženju i nalaganju badnjaka u Hramu svetog cara Konstantina i carice Jelene.
General Mojsilović se, potom, sastao sa Njegovim preosveštenstvom episkopom niškim i vojnim Arsenijem, sa kojim je razgovarao o saradnji Vojske Srbije i Srpske pravoslavne crkve i planovima za dalji razvoj verske službe u Vojsci Srbije. U razgovoru je ocenjeno da je saradnja dveju institucija na izuzetno visokom nivou i u potpunosti u funkciji jačanja duhovnih i moralnih vrednosti i patriotizma pripadnika naše vojske.
Načelnik Generalštaba je ovom prilikom čestitao Srpskoj pravoslavnoj crkvi i svim pravoslavnim vernicima praznik Hristovog rođenja, uz želje za dobro zdravlje, sreću i napredak na svim životnim poljima.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*