VUČEVIĆ: JUČERAŠNJI DAN NAJGORI ZA NOVI SAD PO BROJU ZARAŽENIH

(Foto N. Marjanović)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je jučerašnji dan za taj grad bio najgori po pitanju broja zaraženih koronavirusom i da je iznosio više od 400.

Na konferenciji za medije u Novom Sadu, Vučević je rekao da su očekivanja da će do kraja novembra taj broj rasti, a zbog mera koje od danas stupaju na snagu, od decembra se očekuje „druga faza” kada bi broj trebalo da opada.

Vučević smatra da je Krizni štab doneo dobre mere, koje su, kaže, u ovom trenutku neohodne u zaštiti zdravlja, a opet odmerene, jer ne ugrožavaju u velikoj meri ekonomiju.

Bitno je, ističe, voditi računa da se ne ugroze poslovi i radna mesta građana.

Dodaje da su u Novom Sadu donete i neke restriktivnije mere i naveo da je u taksi prevozu ograničen broj ljudi i da u tom vozilu svim moraju da nose maske.

Pored toga, konzumiranje hrane ispred kioska nije dozvoljeno, a ugostitelji moraju da ograniče broj stolova i da zvuk decibala bude smanjen.

„Situacija je takva da je juče bio ubedljivo najteži dan, više od 400 zaraženih u Novom Sadu. Pretpostavljam da ćemo imati teške dane do kraja novembra i da ćemo od decembra ući u drugu fazu”, rekao je Vučević, javlja Tanjug.

Dodaje da, za sada, i dalje brojke rastu i da je sve manje mesta u bolnicama, kao i da su veliki redovi u kovid ambulantama.

Vučević je kazao da je i najveći Dom zdravlja u Novom Sadu pretvoren u kovid ambulantu, koja ima najbolju opremu zbog koje se rezultati dobijaju brzo i opet su, dodaje, gužve.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*