Vučević: Svima će biti jasno šta je istina oko Jovanjice

Foto Tanjug / J. Pap

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da je sastavljena krivična prijava protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog slučaja „Jovanjica“ i poručio da će svima u Srbiji biti jasno šta je istina u toj aferi.

Foto Tanjug / J. Pap

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da je sastavljena krivična prijava protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog slučaja „Jovanjica“ i poručio da će svima u Srbiji biti jasno šta je istina u toj aferi.

„Suština ove krivične prijave je da više niko nema pravnog prostora da ne reaguje, da se krene u postupke u koje treba da se krene, i da svakom u Srbiji bude jasno šta je istina oko “Jovanjice“ – da li je istina da neko iz vlasti pomagao i učestvovao u tome, da li ima učešća Aleksandra i Andreja Vučića ili su oni koji su iznosili te stvari lagali i uznemiravali javnost, i verujem da onda moraju da snose konsekvence za takvo ponašanje“, rekao je Vučević za RTS.

Predsednik Vučić je juče najavio da će Vučević u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv njega i njegovog brata zbog slučaja „Jovanjica“, kako bi se nadležni organi pozabavili tim slučajem i da se konačno otkrije istina, a Vučević je rekao da će prijava sadržati sve navode „kojima smo bombardovani prethodnih 20 dana i gde je iznošen čitav niz optužbi na račun Aleksandra i Andreja Vučića“.

On je dodao da će u prijavi biti sve izjave predstavnika opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) i da će tužilaštvo imati akt po kojem bi trebalo da deluje.

„Kada dobiju krivičnu prijavu, ne mogu da kažu da nemaju pravni momenat da krenu u taj proces, da ne ostane sumnja“, rekao je Vučević.

On je najavio da će podneti prijavu sutra i da su u njoj foto-dokumenti, izjave i linkovi, saopštenja…

„Sada ćemo to da isteramo do kraja, izvolite da krenete i proverite činjenice i obavestite javnost šta je tačno“, rekao je potpredsednik SNS-a.

IZVOR:NOVOSTI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*