Vučević zbog „Jovanjice“ podneo krivičnu prijavu protiv braće Vučić

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
BEOGRAD –

Potpredsednik SNS, inače pravnik, Miloš Vučević podneo je danas krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata, Andreja Vučića, kako bi se pravosudno utvrdila istina i otklonila bilo kakva sumnja u njihovu umešanost u slučaj Jovanjica i veze sa vlasnikom tog imanja.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

„Građani Srbije zaslužuju istinu, a ona je samo jedna“, rekao je Vučević novinarima posle podnošenja prijave.

On je rekao da su informacije u medijima i na društvenim mrežama o navodnom uticaju predsednika Vučića i njegovog brata sa uzgajanjem marihuane na poljoprivrednom dobru Jovanjica, što je pre nekoliko godina bilo solidno poljoprivredno dobro, uznemirile javnost, i sud treba da utvrdi da li je reč o kleveti ili istini.

„Radi se o informacijama koje su dostupne svima i koje su uznemirile javnost i ne mogu ostaviti nikoga ravnodušnim i ne smeju ostati na nivou ‘tviter istraga’, odnosno političkih dnevnih zaključaka“, rekao je Vučević.

Vučević je krivičnu prijavu podneo Republičkom javnom tužilaštvu, od kojeg, kako je rekao, očekuje da urgentno istraži te navode, utvrdi istinu i javno saopšti da li su Vučići povezani sa Jovanjicom ili su autori tih navoda lagali i izmišljali.

„Tužilaštvo mora građanima da saopšti istinu, pa ukoliko se navodi ispostave netačni, i da se radi o gnusnim lažima i klevetama, neko će morati da odgovara zbog lažnih iskaza“, rekao je Vučević novinarima.

On je precizirao da je prijavu sastavio sa svojim advokatom i da nije opredelio krivično delo, jer je to na tužilaštvu da utvrdi – da li ima dela ili ne, kao i da je u njoj pobrojao sve iskaze i navode iznete tokom poslednjih 20 dana.

Kaže da je prijavu podneo, jer to niko nije uradio, a istina mora da se zna, jer su ovo najgore tvrdnje protiv predsednika i njegove porodice do sada iznete.

„Ovo nije pitanje dnevne politike i kako gledate na političke teme. Ovo je pitanje – da li predsednik i njegov brat štite nekoga ko proizvodi opijate“, rekao je Vučević.

Osrvnuo se i na navode u poslednja dva dana, nakon što je najavio podnošenje prijave, a u kojima se tvrdi da će njegova prijava biti lažna.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

„Kako može biti lažna krivična prijava ? Je l’ to znači onda da su navodi koji se navode u prijavi lažni i da su nam oni, koji su poslednjih 20 dana iznosili optužbe na račun Aleksandra i Andreja Vučića, u prethodnih 48 sati rekli da je to sve neistina“, naveo je Vučević.

Preneo je i da jedan „sudija političar“, koji je oslobodio „gnjilansku grupu“, na Tviteru daje besplatne pravne savete, odnosno „upozorava“ ga da bi zbog podnošenja lažne krivične prijave mogao da snosi odgovornost, što je, smatra Vučević, pokušaj njegovog zastrašivanja.

„Uz dužno poštovanje naših prijatelja u Južnoj Americi, ovoga nema ni u Južnoj Americi i ovo je skandalozno. Držite 15 konferencija za novinare, objavite 15 – 20 tvitova ali ne podnesete krivičnu prijavu“, rekao je on i naglasio da veruje u institucije, tužilaštvo i sud.

Očekuje da će tužilaštvo pozvati na saslušanje i prijavljene i one koji su optužbe protiv njih iznosili, pozivajući se na navodna saznanja da su uhapšeni vlasnik Jovanjice Predrag Koluvija i Andrej Vučić razgovarali pred Koluvijino hapšenje.

Vučević je odbacio i tvrdnje opozicije da ima podela u SNS, ukazujući da bi , da ima podela – to bilo rešeno na Glavnom odboru za 24 sata.

On smatra da su lideri SZS, Miroslav Aleksić, Vuk Jeremić i Dragan Đilas i drugi iz Saveza za Srbiju iznosili klevete i laži protiv Aleksandra i Andreja Vučića, ali da nisu smeli da tim povodom podnesu i krivičnu prijavu, pa je on to učinio kako bi tužilac proverio njihove navode i utvrdio istinu.

Kaže da ovo nije prvi put da opozicija napada predsednika Vučića i njegovu porodicu, ali smatra da je ovog puta „dara prevršila meru“, jer su predsednik i njegov brat optuženi da pomažu nekom ko je osumnjičen za proizvodnju opijata“.

„Bilo je raznih gluposti, od Franša, od Karađorđeva, od autobusa, malina… Bilo je velike mržnje i iskompleksiranosti. Sve što vide – pomisle da je stečeno nekom kriminalnom radnjom, jer polaze od svoje vizije i projekcije – kako bi vladali i kako su vladali“, ocenio je Vučević navode opozicije.

Osumnjičeni u slučaju „Jovanjica“ demantovao je pre dva dana pisanja pojedinih medija da je nakon hapšenja telefonirao Andreju Vučicu, bratu Predsednika Aleksandra Vučića.

Pošto se nalazi u pritvoru, Koluvija je preko svog branioca Zore Dobričanin Nikodinović poručio da su takva pisanja medija neistine.

Slučaj Jovanjica izazvao je poslednjih dana pažnju medija, nakon zaplene velike količine marihuane na tom poljoprivrednom dobru.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*