Vučić: Izbori na vreme, raspisuje ih predsednik, a ne Antonijević

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

BEOGRAD: Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da će se parlamentarni izbori održati na vreme i da ih raspisuje predsednik države, a ne Milan Antonijević, izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo.

Foto: Tanjug/ Zoran Žestić

On je na taj način odgovorio na pitanje da li predlog Milana Antonijevića da izbori budu 3. maja dogovoren sa njim.

„Izbori će biti na vreme, osim ako Milan Antonijević ne odluči drugačije“, rekao je Vičić novinarima u Beogradu.

„Vidim da je čovek sebe postavio za predsednika Republike, pošto predsednik raspisuje parlamentarne izbore, ne raspisuje ih Milan Antonijević. Vidim da on zna sve – kako i kada. Ja računam onaj ko vas obavesti o izborima, on će i da ih raspiše“, rekao je Vučić.

Predsednik je u šali dodao da je sve moguće, pa i to da Antonijević raspisuje izbore.

„Kada je Boliviji neko ko ima dva poslanika postao predsednik bez izbora, što ne bi mogao i on (Antonijević) „, naveo je Vučić u šali.

Državni organi moraju da zaštite Lešnjaka

Vučić je izjavio da državni organi mogu i moraju da zaštite Lazara Lešnjaka koji je izneo optužbe o korupciji i zlostavljanju funkcionera Saveza za Srbiju i predšednika opštine Stari grad Marka Bastaća.

On je za Lešnjaka rekao da je „stvarno uzbunjivač“ i da nije „lažni uzbunjivač“ kao, kako je naveo, Aleksandar Obradović koji je izneo optužbe na račun poslovanja Krušika.

„Nisu mediji ti koji proglašavaju nekoga uzbunjivačem, već zakon. Zna se pod kojim uslovima se postajete uzbunjivač. Niste vi uzbunjivač zato što ste rekli nešto što se dopada nekoj političkoj stranci ili ne, već zato što ste prijavili to nadležnim organima ili niste“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je naveo da je Lešnjak optužbe na račun Bastaća o korupciji i zlostavljanju prijavio nadležnim državniom organima, a da je Obradović to prijavio nekim stranim zemljama, a nijednom od nadležnih organa, ni u toj državi ni u Srbiji, nije prijavio.

„To ljudi moraju da razumeju, ovde je reč o uzbunjivaču (Lešnjak), u drugom nije reč o uzbunjivaču (Obradović)“, naveo je on i dodao da Lešnjak mora da bude zaštićen jer je rec o čovek koji svedoči o izvršenju najtežih krivičnih dela.

Vučić je naveo da se nada da će nadležni državni organi da obaveste javnost šta su uradili, kako su uradili, ali da se ne meša u njihov posao.

 

Mislio sam da je zaposlen

 

Vučić je izjavio da je pitao ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića šta je njegov otac Branko u firmi GIM, da mu je on rekao „ništa“, da je on razumeo da je zaposlen, te da ga je pogrešno optužio na televiziji, a da sada čuje da nije ni zaposlen.

Onda sam ja najteže optužio Stefanovića. Izgleda da sam ga lažno optužio. On tamo čak nije ni zaposlen, rekao je Vučić.

Upitan u kom svojstvu je Branko Stefanović bio u fabrici Krušik, Vučić je rekao da ne zna i da mu nije „ni mama ni tata“.

On je rekao da i ako je Branko Stefanović bio u Krušiku ne vidi šta je tu kriminal i da svi na kraju samo govore o sukobu interesa.

„Agenciju za borbu protiv korupcije molim da pristupi tome da utvrdimo ima li sukoba interesa“, rekao je Vučić.

On je ponovio da ako je bilo kakav kriminal počinio Branko ili Nebojša Stefanović, jedva čeka da to državni organi ispitaju.

Vučić je rekao da je „najbogatija politička partija“, na čijem čelu je Dragan Đilas, objavila da je u aferi Krušik reč o obračunu između njega i Stefanovića, ali da ako bi to bilo istina on pita zbog čega su lagali za kriminal.

„Moje pitanje je da li je to bio ozbiljan kriminal ili unutarpartijski obračun. Treća opcija ne postoji“, rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da su informacije o Krušiku date nekome u Bugarskoj, a da ta zemlja ima dve fabrike koje imaju isti proizvodni program kao Krušik.

Vučić je rekao da je gledao emisiju u kojoj je gostovao Aleksandar Obradović koji je medijima ukazao na nezakonitosti u Krušiku i da ništa nije razumeo.

On rekao i da je Lazar Lešnjak nadležnim organima prijavio krivična dela predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća i da je on uzbunjivač, a da Obradović to nije, jer je svoje informacije prosledio stranoj zemlji i to ne ni nadležnima.

Vučić je istakao da nisu mediji ti koji nekoga proglašavaju uzbunjivačem, već zakon i da Lešnjak mora da bude zaštićen jer je prijavio najteža krivična dela i da će nadležni reći šta se dešava.

Upitan o hapšenju čoveka koji je uhvaćen da je iznosio tehničko-tehnološku dokumentaciju za municiju, Vučić je rekao da postoje i teži pritisci na vojsku i vojnu industriju Srbije.

Na pitanje ko vrši pritisak, Vučić je rekao da o tome ne može javno da govori, ali da će jednom moći.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*