Vučić predsednik SNS-a do izbora, izabrani novi potpredsednici

BEOGRAD –

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić odbio je da prihvati jednoglasan predlog svih članova te stranke i ponovo se kandiduje kao jedini kandidat za predsednika SNS-a, kazala je od danas potpredsednica te stranke Ana Brnabić.

Kako je navela nakon završene pete izborne skupštine SNS-a, pronašli su kompromisno rešenje koje podrazumeva da Vučić predvodi SNS do izbora u aprilu nakon čega će biti održana vanredna skupština na kojoj će biti izabrani predsednik i zamenik predsednika SNS-a.

sns, izborna, skup, tina

Izvor: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

„Jednoglasna odluka svih članova SNS, svih mesnih, gradskih odbora bila je da predsednik Aleksandar Vučić nastavi i da bude jedini kandidat za predsednika SNS-a. Aleksandar Vučić je odbio da se kandiduje za predsednika SNS-a, pa smo postigli komprimisno rešenje i produžili mu mandat tako da će nastaviti da vodi SNS do ovih izbora, odnosno da podrži stranku i pomogne joj i za ove izbore“, kazala je Brnabić.

Nakon izbora koji će biti održani 3. aprila, Srpska napredna stranka će, kako je najavila Brnabić, imati vanredni kongres na kojem će izabrati i predsednika i zamenika predsednika stranke.

Na današjoj skupštini, kako je kazala Brnabić, usvojeno je 10 načela političkog delovanja SNS-a, Izveštaj o radu SNS, a izabrani su i rukovodeći organi stranke, odnosno novi Glavni odbor, novi Izvršni odbor i za predsednika Izvršnog odbora Darka Glišića, kao i nove članove Predsedništva stranke.

Novi potpredsednici SNS-a, kako je ispričala, su Miloš Vučević, Siniša Mali, Vladimir Orlić, Nevena Đurić, Marko Đurić, kojem je zamrznut mandat zbog svog ambasadorskog angažovanja, Aleksandar Šapić i Ana Brnabić.

Brnabić kaže da je danas izabrano manje od 100 članova Predsedništva stranke, a da se posebno ponosi time što su veliki broj novih članova Predsedništva žene.

„Važno je i ponosna sam što imamo oko 50 potpuno novih članova Predsedništva SNS-a, od kojih je značajan broj mladih u skladu sa onim što je predsednik SNS-a Aleksndar Vučić tražio od nas, a to je i da pokrenemo smenu generacija i da damo veću šansu mladima, što smo radili i sve ovo vreme kroz Akademiju mladih lidera“, navela je.

U tom smisli istakla je i da je jedan od potpredsednika stranke mlada Nevena Đurić, kojoj su na predlog Aleksandra Vučića dali puno poverenje da, kako kaže, da sve od sebe i da na kraju krajeva svojom hrabrošću da primer kako se boriti u budućnosti, a i na izborima na svim nivoima 3. aprila.

sns, izborna, skup, tina

Izvor: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Izborna skupština SNS, Vučić predstavlja Izveštaj o radu

U Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu održana je izborna skupština Srpske napredne stranke, na kojoj je usvojen Izveštaj o radu SNS, programska načela stranke i izabrano rukovodstvo.

Skupštinom je predsedavao lider SNS Aleksandar Vučić, koji je članovima stranke predstavio izveštaj o radu.

Na početku obraćanja rekao je da će pokušati da realno sumira rezultate koji su postignuti i ukaže na probleme sa kojima se stranka suočavala.

Članovi stranke dočekali su predsednika Vučića aplauzom kada je ulazio u halu.

Skupštini stranke, između ostalih, prisustvuju članovi stranke Ana Brnabić, Siniša Mali, Darija Kisić Tepavčević, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Goran Vesić, Maja Gojković, Jadranka Joksimović, Irena Vujović, Miloš Vučevih, Marko Đurić, Marija Obradović, Aleksandar Šapić, Nebojša Stefanović, Jorgovanka Tabaković, Zoran Đorđević…

Skupštini je prisustvovalo 3.690 delegata, od ukupno 4.000.

sns, izborna, skupština

Izvor: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Skupština SNS održala se iza zatvorenih vrata, a na njoj su, prema dnevnom redu, razmatrana i usvojena i politička načela te stranke, koja su u petak predstavili Ana Brnabić, Siniša Mali i Aleksandar Šapić.

Politički program SNS-a, odnosno načela političkog delovanja imaju 10 tačaka koje se odnose na stalno jačanje ukupne društvene stabilnosti Srbije, samostalnost zemlje, vođenje spoljne politike, odnosno politike izgradnje prijateljstva sa susedima i jačanja saradnje u međunarodnoj zajednici.

Takođe, načela se odnose i na ekonomiju u fokusu politike SNS, zatim demografski oporavak zemlje, obrazovanje kao temelj ubrzanog napretka i razvoja Srbije, očuvanje srpske kulture, jezika i identiteta, nultu toleranciju prema organizovanom kriminalu i korupciji, čistu i zdravu Srbiju i razvoj kulture političkog dijaloga u društvu.

ana, brnabič, izborna, skupština, sns

Izvor: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Zatim je održan izbor predsednika, zamenika predsednika i rukovodstva stranke.

Više odbora SNS do sada je predložilo da na čelu stranke ostane lider naprednjaka Aleksandar Vučić.

Pristalice SNS ispred hale su istakle transparent na kome piše „Vučić za predsednika“.

U poslepodnevnim satima SNS će održati i svečanu akademiju povodom 13 godina od osnivanja stranke.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*