Vučić sa delegacijom kompanije Ziđin, pozvan na Samit 17+1

FOTO TANJUG / PREDSEDNISTVO RS/ jd
BEOGRAD –

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom kompanije Ziđin, koju predvodi predsednik kompanije Čen Đing.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo. Ona je u ime kineskog predsednika Si Đinpinga, uručila je danas pozivno pismo predsedniku Srbije da učestvuje na Samitu 17+1, koji će biti održan u prvoj polovini sledeće godine u Kini.

FOTO TANJUG / PREDSEDNISTVO RS/ Ž

Potvrdivši svoje prisustvo na Samitu, predsednik Vučić je zahvalio na pozivu i još jednom istakao jake veze i tradicionalno prijateljstvo Srbije i Kine. Ambasadorka Kine je pozivno pismo predsedniku Vučiću uručila tokom prijema kod predsednika delegacije kompanije Zijin.

Predsednik te kineske kompanije Čen Đing istakao je tom prilikom da je Srbija, godinu dana od preuzimanja RTB Bor, postala najbolja od 11 zemalja u koje ova kompanija investira i da svakog meseca beleži veliki napredak.

On je rekao da će profit kompanije u 2019. godini iznositi oko 30 miliona dolara i naglasio da je ove godine proizvodnja u RTB Boru povećana za 24 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Prema njegovim rečima, povećane su i plate, koje su sada 50 odsto veće od prosečne plate u Srbiji.

Predsednik Vučić je još jednom zahvalio na podršci kompaniji Ziđin, koja planira da sledeće godine investira 800 miliona dolara u RTB Bor i projekat Timok, saopsrtila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*