Vukovarski odbornik Nemanja Savanović uhapšen zbog napada na trojicu Srba

Foto: lordzg / Shutterstock

ZAGREB– Odbornik u Gradskom veću Vukovara iz reda suverenista, Nemanja Savanović, uhapšen je zbog sumnje da je prošlog meseca učestvovao u fizičkom napadu na tri 18-godišnja mladića srpske nacionalnosti, piše Indeks.

Portal podseća da je vukovarska policija saopštila u petak da sumnjiči četiri punoletna mladića i jednog maloletnika za fizički napad na trojicu 18-godišnjaka.

Terete ih za krivična dela teške telesne povrede i pokušaj teške telesne povrede na štetu trojice 18-godišnjaka.

Napad se dogodio 13. novembra ove godine u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu. Jedan od napadnutih 18-godišnjaka je teže povređen, a ostala dvojica lakše.

Opštinsko državno tužilaštvo je četvorici punoletnih napadača odredilo zabrane približavanja na udaljenost manju od pet metara i zabrane uspostavljanja ili održavanja direktne ili indirektne veze s oštećenim 18-godišnjacima, navodi se u policijskom saopštenju.

Jedan od napadača je Nemanja Savanović, odbornik u Gradskom veću Grada Vukovara, piše Indeks pozivajući se na nezvanične informacije.

Da priča bude još zanimljivija, navode da je, upravo zbog činjenice da je Savanović završio u pritvoru, prošle srede je prekinuta sednica vukovarskog Gradskog veća, prenosi Tanjug.

Naime, posle pauze, navodi portal, na sednicu se nisu vratili odbornici vladajućih Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista i Željko Sabo budući da im je za izglasavanje jedne tačke nedostajao glas Savanovića koji je zbog napada na mlade Srbe završio u pritvoru.

Gradsko veće Vukovara ima 19 članova od kojih Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i Nezavisna lista Željka Sabe imaju 10 odbornika, a opoziciju čine odbornici HDZ-a, SDS S-a, HNS-a i DS S-a.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*