Zadatak države stvaranje uslova za zdravo i srećno odrastanje dece

FOTO:TANJUG

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević i ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović obišli su danas, povodom Svetskog dana deteta, završne radove na Materinskom domu u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu.

FOTO:TANJUG

Kisić Tepavčević je nakon obilaska radova poručila da su deca budućnost Srbije i da je zato zadatak svih nas da im pružimo zdravo i srećno detinjstvo i odrastanje, kao i mogućnost da se kasnije kroz život u svojoj zemlji maksimalno ostvare.

Kako bismo pružili podršku svim majkama i njihovoj deci, koji iz različitih razloga nisu prihvaćeni od svojih primarnih porodica, da nađu dom, podršku, razumevanje, negu i zdravstvenu zaštitu, Vlada Srbije je prepoznala značaj rekonstruisanja postojećih objekata i izgradnje novih, istakla je ministarka.

Prema njenim rečima, ova ustanova je u prethodnih 47 godina, od kako je osnovana, bila utočište za veliki broj majki i njihove dece.

Ona je još jednom apelovala na sve građane Srbije da čuvaju sopstveno zdravlje, kao i zdravlje svojih najbližih, jer će se jedino na takav način, obezbediti zdrava sredina za život i odrastanje dece.

Dmitrović je naglasio da je demografija jedna od ključnih oblasti koju Vlada Srbije želi da poboljša i izgradnja ovog Materinskog doma je rezultat inicijative države.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić izrazio je zahvalnost Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je izdvojilo značajna sredstva za uređenje dvorišnog dela Materinskog doma.

On je podsetio na to da je ovaj objekat je izgrađen u saradnji sa Ministarstvom i Turskom agencijom za razvoj i koordinaciju (TIKA).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*