Zajednička akcija crnogorske i španske policije u Valensiji, uhapšeno osam osoba

Izvor: Shutterstock

Crnogorska policija je saopštila da je, zajedničkim radom sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal španske Civilne straže, omogućila hapšenje osmorice osumnjičenih za uzgoj marihuane, među koima je i četvoro crnogorskih državljana.

U okviru međunarodne istrage kodnog naziva „Bubestis“, pronadjena je kriminalna grupa za koju se sumnja ;da je na području španskog grada Valensije, u mestu Alginet, bavila proizvodnjom i krijumčarenjem marihuane.

MUP Crne Gore saopštio je da je razmenom operativnih podataka utvrđeno da više osoba, poreklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, a da su u Alginetu zakupili veliki hangar sa namerom da u njemu naprave laboratoriju za uzgoj marihuane. Kada je španska policija utvrdila da ove osobe sve više vremena provode u hangaru, te da se najverovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres, kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane.

Daljim pretresom prostorija koja su te osobe koristile u Valensiji pronađeno je još sedam kilograma marihuane, 10.000 evra, a zaplenjeno je i luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

Uhapšen je D.B. (35) iz Podgorice, koji poseduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe.

Takođe su uhapšeni V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*