Zaposleno 2.500 novih zdravstvenih radnika

Tanjug

ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar izjavio je da je u protekle dve nedelje zaposleno više od 2.500 lekara i medicinskih sestara, koji su prethodno bili na specijalizaciji ili imali ugovore na određeno vreme.

Tanjug

Lončar je sinoć, u izjavi za Televiziju Prva, rekao da zdravstveni sistem Srbije trenutno zapošljava više od 100.000 ljudi, koji su morali da se brzo prilagode novonastaloj situaciji od kada je registrovan prvi pacijent pozitivan na koronavirus.

Prema njegovim rečima, bilo je neophodno napraviti novu organizaciju, obezbediti dovoljno ljudi, obučiti ih da rade i ustanoviti sistem koji će dati rezultat.

Zdravstveni sistem, kako je naglasio, mora da funkcioniše na dva fronta – jedan je sa onima koji su zaraženi koronavirusom, a drugi su svi ostali pacijenti.

Imamo bolnice koje moraju da rade za hitna stanja kada nije reč o koronavirusu, objasnio je on i rekao da su takve ustanove u Beogradu Bežanijska bolnica, VMA i Urgentni centar.

Ministar je istakao da je struka zadužena za vođenje situacije i za preporuke, odnosno da Krizni štab odlučuje o strategiji i merama koje će da se preduzimaju, nakon čega Ministarstvo zdravlja sprovodi te mere.

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*