ZAŠTITNIK GRAĐANA ČESTITAO NOVU GODINU, NAJAVIO VEĆU EFIKASNOST INSTITUCIJE

Zaštitnik građana Zoran Pašalić poželeo je svim građanima Republike Srbije u narednoj godini dobro zdravlje i uspeh na svim životnim planovima, uz ocenu da će u nastupajućoj 2022. godini ova institucija raditi uz dodatno ojačanu nezavisnosti i efikasnost postupanja po novom Zakonu o Zaštitniku građana.

 

„Svim građanima Srbije u novoj 2022. godini želim pre svega dobro zdravlje, a zatim prosperitet, uspeh i sreću. U narednoj godini, a u okviru dodatnih nadležnosti koje su nam dodeljene novim Zakonom o Zaštitniku građana, fokusiraćemo se na to da kroz kontrolu pravilnosti i zakonitosti rada nadležnih organa pomognemo građanima da efikasnije i brže ostvare svoja prava“, rekao je Pašalić.

 

 

„U godini za nama ostvarili smo veliki broj ciljeva, od kojih su najvažniji porast poverenja građana u Zaštitnika građana i usvajanje novog Zakona o Zaštitniku građana kojim su unapređeni nezavisnost i efikasnost postupanja ove institucije“, naveo je Pašalić.

 

Zaštitnik građana je naveo da o porastu poverenja građana u Zaštitnika građana naslikovitije govori povećan broj obraćanja i podnetih pritužbi ovoj instituciji, među kojima su i dalje najbrojnija obraćanja zbog socio-ekonomskih pitanja, ali da je u porastu i broj obraćanja zbog rada sudske uprave i lokalnih samouprava.

 

„Kao jedina nacionalna institucija za zaštitu ljudskih prava koja ima ustavni rang, veoma smo svesni odgovornosti koju imamo i izazova koji su pred nama posle usvajanja novog zakona. Svakako, prioritet će nam biti potpuna zaštita prava svih građana i korigovanje rada nadležnih organa“, rekao je Pašalić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*