Zašto Tužilaštvo ne pozove Mariniku Tepić da kaže sve što zna o trgovini oružjem?

Танјуг
BEOGRAD –

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin pita zašto Tužilaštvo ne pozove Mariniku Tepić, potpredsednicu Stranke slobode i pravde da kaže sve što zna o trgovini oružjem, a o čemu ona redovno izveštava javnost.

Navodeći da je u njenim optužbama na račun predsednika Srbije reč o „gadostima i glupostima koje je teško izgovoriti“, Vulin napominje da je Tepić optužila Vučića za smrt diplomata u Libiji koje su oteli teroristi, a ubili bombarderi SAD u antiterorističkoj akciji, te ocenjuje da je ona „u svojoj mržnji prema Vučiću do sada gazila po Srbiji, a sada gazi po leševima“.

Tanjug

„Zašto je tužilaštvo ne pozove da u skladu sa zakonom sve što zna kaže pred nadležnim organima, zašto se besprizorne laži i uvrede tolerišu i pravdaju kao politički stav? Do kada će se tolerisati mržnja i laži Marinke Tepić“, upitao je ministar.

Marinika Tepić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije izjavila da je Vučić kao ministar odbrane 2013. „lično posredovao u trgovini oružjem između Libije i trgovca oružjem Slobodana Tešića, inače sponzora SNS“, a da je posledica toga bila stradanje dvoje službenika ambasade u Libiji.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*