Zavejana Srbija: Pola metra snega okovalo sela, kolona vozila zaglavljena na Divčibarama, Golija bez struje

Foto: B92

Beograd — Sneg u zapadnoj Srbiji bez prekida pada gotovo 24 sata. Putevi ka Zlatiboru i u okolnim selima su jedva prohodni, jer je novih 30 centimetara otežalo saobraćaj.

Magistralni put koji vodi ka Crnoj Gori je prohodan, ali se saobraćaj odvija otežano i usporeno. Najveći problem prave smetovi koje vetar pravi na prevojima, navode iz „Puteva Užice“.

Ekipe i mehanizacija su od sinoć su na terenu i na području Čačka.

Foto: B92

Pojedina suvoborska domaćinstva tokom noći i po nekoliko časova nisu imala struje, jer je za noć palo oko pola metra snega. Najkritičnija situacija je u Gajevima , Koštunići, Simovića Ravan, Družetići i Tometino polje, navodi RINA

Ista količina snega u prethodnih 24 sata pala je i u dragačevskim selima Kaona, Gornji Dubac, Glog, Vlatelica i Milatovići.

U Novoj Varoši sneg se čisti uz pomoć traktora i raonika koje su meštani udaljenih sela dobili od lokalne samouprave kako bi blagovremeno krenuli sa čišćenjem, javljaju mediji.

U Kraljevu nema većih zadržavanja na putevima zbog temperature koja je iznad nule.

Sneg u kraljevačkom kraju povremenim prekidima pada već petnaestak časova, ali se zbog viših temperatura koje se ne spuštaju ispod nule, čak ni noću, i slabog inteziteta, sneg ne zadržava na kolovozima tako da su svi putevu prohodni.

Apeluje se na sve vozače da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme.

Na Goliji nestala struja zbog snega, zastoj na putu ka Kopaoniku

Foto: B92

Više zaselaka i sela na padinama Golije od sinoć u šest sati nema struju zbog velike količine padavina.

Dalekovodi na Goliji, zbog velikih padavina, opterećeni su teškim snegom, a ekipe putara i Elektrodistribucije su na terenu.

Kako prenosi RTS, snežni pokrivač u selu Mlanča viši je od jednog metra, u Rudnu više od pola metra, a pojedini zaseoci su zavejani.

Sneg pada i na Kopaoniku i Zlatiboru, kao i u Sjenici, Požegi, Nišu, Kuršumliji, Kragujevcu i Valjevu.

Na putu kod Kopaonika, zbog pojedinih učesnika saobraćaja, pre svega autobusa koji iz pravca Brzeća ka Kopaoniku kreću bez lanaca i potrebne zimske opreme, došlo je do kratkog zastoja saobraćaja kod skretanja ka rezervatu Metođe.

Ekipe zimske službe „Kruševac puta“ su na terenu, čiste put koji je prohodan, ali apeluju na vozače da na Kopaonik ne kreću bez propisane zimske opreme i lanaca i podsećaju da je za kamione i šlepere na putu od Brzeća do vrha planine na snazi zabrana saobraćaja.

Divčibare: Kolona vozila zaglavljena u smetovima

Foto: B92

Nepregledna kolona vozila zaglavljena je u smetovima na putu ka Divčibarama, a prema rečima svedoka, put je potpuno zavejan.

Kolona na putu Krčmar-Divčibare je ogromna, a građani javljaju da je najgore kod mesta Kraljev Sto, gde je, kažu, najgori uspon pred Divčibare, prenosi „Blic“.

Kako se navodi, zbog obilnog snega, vozila nemaju gde da se parkiraju, a pešaci da normalno hodaju.

IZVOR:B92

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*