Zbog afere „Krušik“ Bugari nam preoteli posao vredan 80 miliona dolara

Ministarstvo odbrane, ilustracija
BEOGRAD –

Srpski telegraf piše danas da je srpska namenska industrija zbog „isfabrikovanih afera“, a time i Srbija, izgubila 80 miliona dolara, kao i da je 120 radnika Fabrike EDePro, koja je s valjevskim „Krušikom“ radila rakete „alas“, ostalo bez posla.

„Laži koje su smišljeno plasirane u javnosti o valjevskoj fabrici („Krušik“) dovele su do toga da je Saudijska Arabija odustala od kupovine srpskog oružja u vrednosti od 30 miliona dolara. Isto su učinili i Ujedinjeni Arapski Emirati, pa je Srbija ostala bez još 50 miliona dolara“, navodi list.

Ministarstvo odbrane, ilustracija

Navodi se da je ove izuzetno vredne poslove dobila Bugarska, odakle je upravo i pokrenuta afera protiv „Krušika“ preko portala Armsvoč i navodnog uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

Pored „Krušika“ šteta je naneta i Fabrici EDepro, koja je s valjevskom fabrikom radila rakete „alas“ a čijih je sada 120 radnika ostalo bez posla.

Srpski telegraf prenosi i ocenu poznatog ekonomiste Ljubomira Madžara, koji je rekao da je šteta od ove afere očigledna.

„Trgovina oružjem je delikatna delatnost i tu uvek postoji rizik. Ova afera uticaće na sve nas u onoj meri u kojoj nanosi trošak „Krušiku“, jer je ova fabrika deo naše privrede. Kada „Krušik“ izgubi, onda se to u manjoj ili većoj meri oseti u celom privrednom sistemu“, rekao je Madžar.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*