Napadač sa Londonskog mosta terorista na uslovnoj slobodi

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
LONDON –

Britanska policija identifikovala je napadača koji je u petak nožem ubio dvoje ljudi na Londonskom mostu kao 28-godišnjeg Usmana Kana, koji je 2012. godine bio optužen za terorizam, a prošle godine pušten na uslovnu slobodu.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Ta osoba je poznata vlastima, s obzirom na to da je već optužena za krivično delo terorizam. On je uslovno pušten iz zatvora u decembru 2018. godine, a ključna stavka u istrazi je da ustanovimo kako je izveo ovaj napad“, rekao je šef antiterorističke policijske služve Nil Bazu.

Londonski Tajms preneo je da je Kan bio pušten na uslovnu slobodu pošto je pristao da nosi elektronsku napravu za praćenje zatvorenika.

Dve osobe su juče ubijene u napadu nožem u blizini Londonskog mosta, a zatim je ubijen i napadač na koga je policija pucala, a u napadu su povređene dve žene koje su zadržane u bolnici.

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je, nakon što je objavljeno da je napadač bio osuđen za terorizam, da je potrebno pooštriti sudske presude za zločine povezane s terorizmom.

„Greška je dopustiti ozbiljnim i nasilnim kriminalcima da rano izađu iz zatvora i veoma je bitno da se od toga odviknemo i da pooštrimo odgovarajuće presude za opasne kriminalce, pogotovo za teroriste“, rekao je Džonson.

Londonski most bio je poprište još jednog terorističkog napada, kada su tokom predizborne kampanje 2017. godine tri militanta kombijem uletela u grupu pešaka, a zatim napali ljude u blizini mosta.

U napadu je ubijeno osmoro, a povređeno najmanje 48 ljudi.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*