„Zlatni ćuran“ glumcu Milanu Gutoviću

Фото: Youtube Printscreen

JAGODINA: Srpski pozorišni, televizijski i filmski glumac Milan Lane Gutović dobitnik je najvišeg priznanja 49. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije „Dani komedije“ u Jagodini, „Zlatnog ćurana“ za životno delo.

Foto: Youtube Printscreen

Odluka je doneta danas na sednici Kolegijuma Kulturnog centra i Festivala „Dani komedije“, a popularnom dramskom umetniku biće uručena 20. marta 2020. godine, na otvaranju 49. „Dana komedije“, saopšteno je danas iz Kulturnog centra.

U saopštenju koje je potpisao direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović se ističe da se Gutović, još na prvim „Danima Komedije“, pre 49 godina, susreo sa publikom Jagodine ulogom u legendarnoj predstavi „Buba u uhu“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Za ulogu Vladimira u predstavi „Pučina“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, igrane 1978. godine, Gutović je na „Danima komedije“ nagrađen statuetom „ćuran“.

Posebno je poznat po ulogam „Srećka Šojića“ u serijama „Tesna koža“ i „Bela lađa“.

Nagrada „Zlatni ćuran“ se sastoji od statuete ćurana, unikatne plakete i novčanog iznosa dar Komercijalne banke.

Nagrada je ustanovljena 2001. godine i do sada su je dobili glumci: Miodrag Petrović – Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubonir Ubavkić – Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović, Vlastimir Ðuza Stojiljković, Petar Kralj, Milena Dravić, jelisaveta Seka Sabljić, Rada Ðuričin, Svetlana Bojković, Ivan Bekjarev, Vlasta Velisavljević, Predrag Ejdus i Ljiljana Dragutinović.

Dobili su je i reditelj Dragoslav Lazić, pozorišni pisci i kritičari Muharem pervić i Milosav Buca Mirković i režiser Dejan Mijač, koji je odbio da je primi.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*