AMSS: Tokom nevremena zaustavite vozilo

Foto: Pixabay

Vozače danas očekuju niska oblačnost, povremeno jači pljuskovi, u pojedinim krajevima praćeni i gradom, i preporučuje im se da, ukoliko naiđu na područje koje je zahvaćeno nevremenom, naprave pauzu u vožnji i zaustave vozilo na prvom parkingu ili nekom drugom bezbednom mestu dok se vremenski uslovi ne poboljšaju, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Foto: Pixabay
Upozorava se na deonice puteva na kojima se zbog povremeno jačih pljuskova u kolotrazima i udubljenjima nađe veća količina vode zbog koje vozači mogu lako da izgube kontrolu nad upravljačem.
Takođe se upozorava na povremeno jak vetar, ali i česte odrone koje ovakvo vreme donosi.
Danas se očekuje nestabilno vreme sa lokalnim vremenskim nepogodama (obilna kiša, grad, jaki olujni vetar), sa najvećom verovatnoćom u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije a u većini mesta očekuje se od 15 do 35 milimetara kiše za 12 sati, lokalno.
Granični prelazi i dalje su zatvoreni za sve državljane Srbije, a na teretnim terminalima kamioni na izlazu iz zemlje čekaju na Batrovcima 300 minuta, na prelazu Šid 120 minuta, na Horgošu i na Kelebiji po 180 minuta.
Na naplatnim rampama nema zadržavanja.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*