Banjaluka: Oštetili firmu za 62.500 KM

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka danas je podenesen izvještaj protiv lica čiji su inicijali Z.K. i S.K. iz Kotor Varoša zbog sumnje da su oštetili kotorvarošku firmu za 62.500 KM.

Foto: RTRS

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su Z.K, kao odgovorno lice preduzeća iz Kotor Varoša, i S.K, koja je obavljala poslove knjigovođe i blagajnika, osumnjičeni da su od 2006. godine do polovine ove godine zajedno prisvajali novac od zakupnina koji su dobijali po osnovu ugovora o zakupu poslovnih i magacinskih prostora u vlasništvu oštećene firme.

U saopštenju se navodi da novac od zakupnina nisu uplaćivali na račun, ni u blagajnu firme, a dokumentaciju o uplatama su prikrivali ili uništavali, te su na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 62.500 KM, za koliko su oštetili firmu.

Iz Policijske uprave Banjaluka navode da su Z.K. i S.K. osumnjičeni da su počinili krivična djela zloupotreba položaja odgovornog lica i povreda obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

IZVOR.RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*