Detalji istrage: Policija vjeruje da je Monika živa

Direktor policije Vladimir Rebić poručio je danas da potraga neće biti prekinuta dok oteta djevojčica Monika Karimanović ne bude pronađena.

Foto: Novosti.rs

– Sigurni smo da je Ninoslav Jovanović oteo Moniku – rekao je Rebić i dodao da to nije bilo lako utvrditi, da je bilo potrebno određeno vrijeme.

– Loše je to što je majka prijavila nestanak djevojčice kada je shvatila da nije došla na vrijeme, bilo bi nam lakše da smo imali informaciju da se nije pojavila u školi – rekao je Rebić za TV Pink.

On je naveo da su nakon toga došli do informacije da je određeno motorno vozilo ukradeno na području Malče, odakle je Ninoslav Jovanović i da su ga vrlo brzo pronašli, da je primijećeno iz vazduha.

– Na osnovu DNK provjera, potvrđeno je da su u tom vozilu bili Monika i Jovanović – rekao je Rebić. Prema njegovim riječima, na dva tri mjesta je potvrđeno da su bili zajedno.

– Mi vjerujemo da je Monika živa, da je i dalje sa njim – rekao je Rebić i dodao da je potragu uključeno 620 ljudi, od čega 520 policajaca.

On je naveo da su prešli gotovo 50 sela, obavili razgovore s građanima, pregledali objekte…

– Otežavajuća je okolnost što ima puno napuštenih objekata, maksimalno smo angažovani od prvog trenutka – istakao je Rebić.

Na pitanje koliko su Monika i njen otmičar mogli da pređu, imajući u vidu da idu pješke, on kaže da su za sedam dana mogli puno da prođu, ali na osnovu tragova se vjeruje da je to nekih 30 kilometara.

On je naveo da je napravljen određen obruč i da se nadaju da oni nisu van tog obruča, ali da za svaki slučaj rade i na raspisivanju međunarodnih potjernica.

Kako je dodao, uprkos različitim informacijama koje policija dobija, ne napušta se glavni trag.

U toku dana je obavljen razgovor s više stotina mještana.

– Dva svjedoka su vidjela Jovanovića i djevojčicu, za koju nisu mogli da potvrde da je Monika jer je imala kapuljaču, ali po opisu odgovara – naglasio je Rebić i dodao da su viđeni u okolnim selima.

Kako je dodao, na tri lokacije su nađeni njihovi tragovi.

– Za treću lokaciju nije još potvrđeno, pronađeni su tragovi prije nekoliko sati i u toku su DNK analize – naveo je Rebić.

Prema njegovim riječima, poslati su i psi tragači da reaguju ukoliko su svježi tragovi.

– Pretpostavljamo da su tu noćili jer su pronađeni jastuci i ćebad, ali ne znamo da li je od prošle noći ili od ponedjeljka – rekao je Rebić i dodao da to što su u paru nađeni jastuci daje nadu da je Monika i dalje zizva, i da očekuju da će oni biti poronađeni i ona biti živa vraćena roditeljima.

On kaže da je ovo vrlo specifičan slučaj.

– Jovanović je u prethodnim djelima puštao žrtve, a Moniku drži i to po malo stvara konfuziju i dodatno uznemirava – rekao je Rebić.

On je naveo da su angažovani najbolji i najstručniji ljudi.

– Potraga će trajati dok je ne nađemo – istakao je Rebić i dodao da potraga ne prestaje ni u toku noći.

IZVOR: RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*