Bivši činovnici da vrate 14,5 miliona dinara

Foto: Stanislav Milojković

Gradsko pravobranilaštvo u Novom Pazaru, pred Osnovnim sudom u ovom gradu, pokrenulo je postupke za naplatu više od 14,5 miliona dinara, koje su proneverili bivši radnici lokalne samouprave Darko Drmanić i Denis Rastoder.

Foto: Stanislav Milojković

Afera je otkrivena pre četiri i po godine. NJih dvojica su od kraja marta 2013. do druge polovine juna 2015. prisvojili blizu 12,7 miliona dinara – više od 3,4 miliona iz republičkog budžeta i preko 9,4 miliona dinara iz gradskog budžeta.

Prošle godine, pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Kragujevcu, Drmanić i Rastoder, osuđeni su na zatvorske kazne od po 14 meseci, koje su odležali, i da solidarno u budžete Srbije i grada Novog Pazara vrate pronevereni novac, a Drmanić da sam plati još 5,2 miliona dinara. Rok za vraćanje novca bio je godinu dana i istekao je 18. oktobra ove godine.

S obzirom da osuđeni nisu izvršili obavezu, novopazarsko Pravobranilaštvo je pokrenulo postupke za izvršenje i izvršni postupci su u toku. Novopazarski Viši sud je prvostepenom presudom Drmanića osudio na 22 meseca, a Rastodera na 18, ali je Apelacioni sud delimično uvažio njihove žalbe i obojicu osudio na po 14 meseci zatvora.

Prema optužnici, Drmanić je od početka 2010. do kraja marta 2013. godine u svoj džep stavio 5,2 miliona dinara. Novac od naplate raznih taksi, za kupovinu obrazaca ili fotokopiranje, nije uplaćivao na račun grada, već je zadržavao za sebe.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*