Bora Novaković: Prevremeni izbori ili stalni protesti

NOVI SAD –

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković ponovo je pozvao na prevremene lokalne izbore u Novom Sadu, reagujući na saopštenje gradonačelnika Miloša Vučevića povodom protesta.

Vučević je na društvenim mrežama objavio da su“zdravlje i životi Novosađana važniji od jeftinog politikanstva i svakog pokušaja da se zaustavi normalan život“. Po njegovim rečima, ono što se juče dogodilo u Novom Sadu, pod „plaštom navodnog ekološkog protesta“ predstavlja“najbrutalnije nasilje nad normalnim životom koje je moglo da proizvede i tragične posledice“.

bora, novaković

Izvor: Narodna stranka

Novaković tvrdi da je jučerašnji sukob na mostu Slobode počeo tako što je „lični prijatelj Miloša Vučevića i vlasnik firme Montop HRS Marko Bosanac Boske sa leđa prišao i mučki udario pesnicom u glavu jednog od prisutnih učesnika protesta“.

On je ponovo optužio Bosanca za“kriminalnu prošlost“,dodajući da je“‘biznismen’ sa EPS-om potpisao ugovor za očitavanje brojila u vrednosti od sto miliona evra“.

Novosadski opozicionar tvrdi da se „u novijoj političkoj istoriji Novog Sada ne postoji nijedan gradonačelnik koji se toliko poistovetio sa svojom strankom“.

„Dakle, Miloš Vučević ne krije da nije, niti ima nameru da bude gradonačelnik svih građana. On je gradonačelnik samo onih građana koji su glasali za SNS! U svojim javnim nastupima on sve vreme govori kao predstavnik SNS-a, a ne kao prvi čovek ovoga grada“, poručuje Novaković, dodajući da gradonačelnik Novog Sada ne deluje „ujedinjujuće i objedinjujuće“ već obrnuto.

Novaković je još jednom ponovio da je aktuelna vlast otvorila“širom vrata organizovanom kriminalu i cvetanju investitorskog urbanizma“u Novom Sadu.

„Iz ove političke agonije možemo na civilizovan i pravno utemeljen način izaći samo ostavkom gradonačelnika i raspisivanjem prevremenih lokalnih izbora. Jučerašnji dan je pokazao da sadašnja gradska vlast nema podršku građana Novog Sada. U vremenu koje dolazi taj jaz između onih koji vladaju i realnog raspoloženja građana biće sve veći. Zato su prevremeni lokalni izbori način da se smire tenzije i da Novi Sad dobije skupštinu koja realno odražava raspoloženje njegovih građanki i građana“, zaključuje predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković.

U subotu je, povodom dešavanja na ulicama Novog Sada, kada je prilikom blokade mosta došlo i do tuče demonstranata sa grupom momaka koja je izašla iz kola, reagovao i vladajući SNS. Novosadski naprednjaci osudili su dešavanja, kritikujući demonstranti, nazivajući ih“grupom Rokfelerovih plaćenika koji se kriju iza tzv. ekoloških udruženja“.

Između ostalog, poručili su i da neće dozvoliti da se zaustavi razvoj Novog Sada, dodajući da će privlačiti još više“domaćih i stranih kompanija“. Političkim oponentima obratili su se rečima da“oni kojima je cilj vraćanje u srednji vek, neka skupe hrabrost i izađu im na crtu 3. aprila“.

„Izbori su jedini civilizovan način da se sazna mišljenje naroda“, zaključili su novosadski naprednjaci.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*