Briselski „dijalog“ Beograda i Prištine: O položaju nevećinskih zajednica, međusobnim potraživanjima i imovini

BRISEL –

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je završio posetu Vašingtonu, u ponedeljak čeka nova runda dijaloga Beograda i Prišine na najvišem nivou.

Razgovore o evrointegracionom putu Srbije Vučić će nastaviti u ponedeljak ujutro s komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem.

vucic, brisel, srbija, eu

EPA-EFE (Olivier Matthys/POOL)

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da će osnovna tema razgovora srpskog predsednika i evropskog komesara biti ekonomski investicioni plan za zapadni Balkan, koji bi Evropska komisija trebalo da predstavi početkom oktobra.

Iz EU su za ponedeljak 7. septembra najavili i treću rundu u okviru nastavka dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Srbije, koji predvodi delegaciju Beograda, sastaće se u ponedeljak oko 11.30 sa šefom diplomatije EU Žosepom Borelom i specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom.

U nastavku dana u Briselu se očekuju trilateralni razgovori predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kosovskog premijera Avdulaha Hotija i EU posrednika u dijalogu.

Očekivanja Brisela su da se u ponedeljak na sastanku o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine otvore tri nova poglavlja: položaj nevećinskih zajednica, međusobna potraživanja i imovina.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*