Kalifornija: Iz požara spaseno više od 200 ljudi

epa08613367 A classic Ford build water tender from the Vacaville Fire Protection District rolls up to douse a flare-up on the Hennessey Fire near Vacaville, California, USA, 19 August 2020. According to the latest media reports the fire has burnt over 10,000 acres. EPA-EFE/NEAL WATERS
VAŠINGTON –

Američki spasioci izvukli su vojnim helikopterima 207 ljudi koji su ostali zarobljeni u kampu u Nacionalnoj šumi Sijera u Kaliforniji, gde od petka besni šumski požara koji se brzo širi.

Kalifornijska Kancelarija za hitne službe saopštila je da su u akciji spasavanja, koja je počela u subotu veče, učestvovali vojni helikopteri „Crni jastreb“ i „Činuk“, prenosi AP.

Najmanje dve osobe su teško povređene, a 10 ih ima lakše povrede.

kalifornija, pozar

EPA (NEAL WATERS)

Šumski požar, koji gori blizu jezera Šejver, izbio je u petak, a do subote popodne zahvatio je površinu od 145 kvadratnih kilometara i ugrozio jedini put koji vodi do kampa Mamut pul, saopštio je portparol nacionalnih šuma Den Tjun.

Ugroženo je najmanje 2.000 objekata u području oko 467 kilometara severno od Los Anđelesa.

Ugljenisana su 184 kvadratna kilometra drveća, a temperature su dostigle 38 stepeni Celzijusa.

Tjun je rekao da je građanima koji se nalaze u kampu rečeno da pronađu sklonište dok ne stignu vatrogasne ekipe, ali nije mogao da kaže koliko je požar blizu kampa.

Jezero Šejver, 56 kilometara udaljeno od grada Frezno, okruženo je gustom šumom i popularna je destinacija za vožnju čamcem i pecanje.

Požar u toj oblasti rasplamsao se zbog suvog vazduha i visokih temperatura.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*