Bugarska zatvara granice, do sada potvrđeno 277 slučajeva virusa korona

Foto: Pixabay

Bugarski ministar zdravlja Kiril Ananijev uveo zabranu građanima zemalja koje nisu članice EU da uđu u Bugarsku, saopštilo je bugarsko Ministarstvo zdravlja.

Foto: Pixabay

 

Zabrana će biti na snazi od 00.00 časova 20. marta do 17. aprila, preneo je BTA.
Primenjivaće se na sve državljane koji nisu članovi EU na svim graničnim kontrolnim tačkama i odnosiće se na vazdušni, morski, železnički ili putnički saobraćaj.
Ranija zabrana ulaska u Bugarsku za osobe koje dolaze iz pojedinih zemalja članica EU i zemalja zone Šengena i dalje ostaje na snazi.
To su: Italija, Španija, Francuska, Britanija, Nemačka, Holandija i Švajcarska.
Zabrana se ne odnosi na bugarske državljane i članove njihovih porodica i osobe koje borave u Bugarskoj sa dužom ili stalnom boravišnom dozvolom.
Građanima ovih zemalja EU i zone Šengena i članovima njihovih porodica dozvoljeno je da tranzitno prođu kroz Bugarsku na putu za zemlju u kojoj žive.
Ograničenja se ne odnose na: zdravstvene stručnjake, zdravstvene istraživače i specijaliste za negu starih; prevoznike koji se bave prevozom robe, posade aviona koje obavljaju komercijalne letove i drugo prevozno osoblje ako je potrebno; diplomate, zaposlene u međunarodnim organizacijama, službenike i humanitarne radnike dok rade svoj posao; lica koja putuju iz humanitarnih razloga; državljane zemalja koje nisu članice EU kojima je dozvoljeno da dugotrajno borave u državi članici EU i prolaze tranzit preko Bugarske kako bi se vratili u zemlju prebivališta.
Autor: Tanjug-021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*