Cvikina odbrana tvrdi da nema nijednog dokaza za optužbe

Фото: Дневник архива

BEOGRAD: U Specijalnim sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje Radosavu Cvijoviću Cviki, državljanu Crne Gore nastanjenom u Novom Sadu, i njegovom zetu, Novosađaninu Slavku Pavlovu, osumnjičenima za  pripadništvo kriminalnoj grupi za koju optužba navodi da se „bavila  krijumčarenjem i distribuiranjem kokaina na teritorijama Srbije, i nekoliko zemalja Zapadne Evrope”.

Foto: Dnevnik arhiva

Obojica okrivljenih su odbacila optužbe, a juče su se izjasnili da neće iznositi odbranu pa je postupak nastavljen izvođenjem dokumenata koje je policija sačinila 9. novembra 2017. godine, prilikom akcije njihovog hapšenja u Novom Sadu.

Naime, obavljen je uvid u zapisnike Ministarstva unutrašnjih poslova o pretresu Cvijovićevog stana, drugih prostorija, automobila, kao i stambenih prostorija Pavlova, te uvid u potvrde o privremeno oduzetim pedmetima.

Odbrana je istakla da „ne postoji nijedan dokaz koji ukazuje na to da su Cvijović i Pavlov izvršili krivično delo”.

Advokat Marko Kljajević, branilac osumnjičenog Cvijovića, zapitao  je zašto su njegovom branjeniku oduzeti automobili i zašto mu dosad nisu vraćeni.

On je ranije isticao predloge da se Specijalni sud oglasi nenadležnim za postupanje u tom predmetu i da odbije optužnicu, ali oba predloga su odbačena.


Nabavljali i prodavali kokain

Radosav  Cvijović i Slavko Pavlov uhapšeni su u porodičnoj kući na uglu Trga 27. marta i Ulice cara Dušana u novembru 2017. Kako je nakon njihovog hapšenja saopštila policija, Radoslav Cvijović Cviko sumnjiči se da je organizovao kriminalnu grupu koja je u dužem periodu nabavljala i prodavala kokain na teritoriji Srbije, Mađarske, Austrije, Italije, Nemačke, Slovačke, Češke, kao i u drugim evropskim zemljama.

Cvijović je pominjan u medijima i 2009. godine, kada je hapšen u akciji „Morava”, a policija ga je tada označila kao „jednog od jačih dilera na području Novog Sada”.


Podsećanja radi, pomenimo da je krivični postupak protiv Radosava Cvijovića i Slavka Pavlova, inače teniskog trenera koji godinama radi u inostranstvu, pokrenut pred Specijalnim sudom u novembru 2017. godine, pošto su se našli pod istragom beogradskog Tužilaštva za organizovani kriminal.

U istom periodu u Češkoj su bila uhapšena i procesuirana trojica osumnjičenih, među kojima i sin Radoslava Cvijovića Branislav, a po javno dostupnim informacijama, oni su tamo u međuvremenu i osuđeni.

Advokat Ljubomir Apro, takođe  branilac u procesu pred Specijalnim sudom u Beogradu, ranije je izjavio za „Dnevnik“ da se „u postupku koji je vođen u Češkoj protiv određenih okrivljenih i koji je pravosnažno okončan, ne pominju Radoslav Cvijović i Slavko Pavlov”.

Naredno ročište u beogradskom  Specijalnom sudu zakazano je za 13.  januar.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*