Direktor Medicinske škole: Učenica preventivno u izolaciji, nema razloga za paniku

Foto: 021.rs (ilustracija)

Direktor Medicinske škole u Novom Sadu Đorđe Iskrin kaže za 021.rs da je jedna učenica ove škole iz preventivnih razloga stavljena u izolaciju.

Foto: 021.rs (ilustracija)
Iskrin ističe da nema razloga za paniku i širenje glasina.
„Učenica koja je stavljena u izolaciju po preporuci Instituta za javno zdravlje Vojvodine bila je samo u posrednom kontaktu sa zaraženim, a ne u direktnom i ne postoji opasnost. Ona je preventivno stavljena u izolaciju, da se ne bi rizikovalo. Nema razloga za paniku“, kaže direktor Medicinske škole za 021.rs.
Podsetimo da se u izolaciji nalaze i učenici nekih drugih škola u Novom Sadu i to prvenstveno iz preventivnih razloga, kao i da do sada ni za jednog nema potvrde da je zaražen virusom.
U Osnovnoj školi „Jovan Popović“ četvoro dece je u izolaciji što je i škola potvrdila. U pitanju su učenici prvog razreda, a testiranja su rađena na zahtev roditelja. Koliko je poznato, u izolaciji se nalaze i pojedini učenici ili nastavno osoblje i iz OŠ „Jožef Atila“, Gimnazije „Isidora Sekulić“, Mašinske škole, OŠ „Miroslav Antić“ u Futogu i dve škole u Sremu – Srednje stručne škole „Borislav Mihajlović Mihiz“ u Irigu i Srednje tehničke škole u Rumi.
Za većinu se navodi da su u pitanju deca koja se bave mačevanjem i koja su došla u kontakt sa osobom iz Hrvatske koja je zaražena virusom korona. U međuvremenu je potvrđeno da je testirani učenik iz Iriga negativan. Više o tome OVDE.
Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*