Ruska podrška u diplomatskoj i političkoj borbi Srbije za Kosovo i Metohiju

TANJUG

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom o političkoj situaciji u našoj južnoj pokrajini i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

TANJUG

Posebna pažnja bila je posvećena položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se svakodnevno suočava.

Sagovornici su konstatovali da međunarodna podrška projektu samoproglašenog Kosova konstantno slabi, i da je u velikoj meri razlog za nervozu Prištine i sve veću političku radikalizaciju albanskih stranaka u pokrajini.

Đurić je i ovom prilikom zahvalio ruskom ambasadoru na doslednoj pomoći Rusije u zaštiti državnih i nacionalnih interesa Srbije u međunarodnim organizacijama.

Prema Đurićevim rečima, ruska podrška u diplomatskoj i političkoj borbi Srbije za Kosovo i Metohiju samo je jedan od brojnih dokaza iskrenog prijateljstva i bratskih odnosa naših dveju država i naroda, koje je dodatno učvršćeno srdačnim i čvrstim prijateljstvom predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*