Đorđević: Dobra saradnja sa Unicefom

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se danas sa direktorkom Unicefa Srbija Ređinom de Dominićis, kojoj ističe mandat, i istakao da je saradnja sa tom agencijom Ujedinjenih nacija bila na izuzetno visokom nivou, dodavši da se nada da će biti nastavljena i sa budućim direktorom.

Đorđević: Dobra saradnja sa Unicefom 1

„Zadovoljstvo mi je bilo da sarađujem sa osobom koja ima jasne ciljeve i koja je uložila maksimalne napore da ih ostvari. Zaštita dece i obezbeđivanje njihovog bezbrižnog detinjstva i lepše budućnosti su naša zajednička obaveza i zadatak na kome smo posvećeno radil“, rekao je Đorđević i poželeo direktorki uspeh u daljoj karijeri.

De Dominićis rekla je da je zadovoljna rezultatima zajedničkog rada i pohvalila saradnju sa Ministarstvom i Đorđevićem.

Ona je istakla da će zajednički uspesi, koji su ostvareni u prethodnom periodu na polju položaja dece i njihovih prava u Srbiji, biti zaokruženi usvajanjem Zakona o zaštiti deteta, za koji smatra da je od velike važnosti i da će značajno unaprediti položaj dece.

U vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, De Dominićis je navela da je odgovor Srbije bio izuzetno dobar, sa akcentom na preventivnim merama koje su preduzete u cilju zaštite dece od kovida-19, navodi se u saopštenju Minisarstva.

 

IZVOR:DANAS

FOTO:FONET

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*