Đorđević: Profesori će volontirati na Megatrendu

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

BEOGRAD: Biznismen Dejan Đorđević, koga je bivši vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio tu visokoškolsku ustanovu, rekao je da „taj konzorcijum postoji“, da će profesori ubuduće „raditi bez novca“, a da iza njega lično „stoji država“, prenosi Danas.

Foto: FoNet/Zoran Mrđa

„Ja sam zatvorio finansijsku konstrukciju tako što će profesori kod mene raditi bez novca, jer će im glavni motiv biti da uče studente, a ne da primaju platu“, naveo je on u izjavi za Danas.

Đorđević tvrdi da je „ozbiljan poslovni čovek“ koji „uvek govori istinu i samo istinu“.

On nije odgovorio da li je novac za kupovinu Megatrenda već prebačen bivšem vlasniku.

Jovanović je prethodno rekao da je obaveza nemačkog konzorcijuma fondova da u Megatrend investira 150 miliona evra, a N1 ja nakon toga objavio da je konzorcijum, na čijem je čelu u Srbiji Đorđević, registrovan kao “d.o.o.” sa minimalnim osnivačkim kapitalom.

Listu Danas Đorđević je rekao i da u Konzervativnoj reformističkoj stranci, sa čijeg je čela smenjen u junu, nije plaćao sekretarice, rekavši da je trebalo da rade za ideale a ne za platu.

On je dodao da je i dalje na čelu te partije, jer je posle sednice na kojoj je smenjen dekretom izbacio članove koji su glasali protiv njega, i da je i dalje predsednik jer je, kako kaže, država iza njega.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*