Đukanović: Mihajlovićeva radi na štetu SNS, a u interesu SzS

mc.rs
BEOGRAD –

Poslanik SNS Vladimir Đukanović rekao je da neće glasati za buduću vladu ukoliko u njoj ostane ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović tvrdeći da ona radi na štetu stranke i u interesu Saveza za Srbiju.

Đukanović je za „Srpski telegraf“ ponovio kritike povodom njenih izjava u vezi sa doktoratom Siniše Malog.

mc.rs

On je rekao da Mihajlović „po zadatku ima za cilj da uruši kredibilitet Siniše Malog“, jer daje političke izjave da je odluka o doktoratu „njegova privatna stvar i odnos njega i Univerziteta“.

„Učestvuješ na konferenciji na kojoj je bukvalno dželat Siniše Malog, mislim na rektorku Popović, daješ kredibilitet svemu tome i kažeš da to nije politička odluka. Zašto? Zato što imaš neki lični poriv, jer si dobila zadatak da uradiš to prema njemu da ga još više obrukaš. To je odsustvo lojalnosti i kolegijalnosti prema kolegi s kojim sediš u Vladi, to je nešto zastrašujuće“, rekao je Đukanović.

On smatra i da Mihajlović nije mesto u SNS i da je treba isključiti.

„Ako joj je vazno da te interese zastupa onda neka ode kod Dragana Đilasa, jer joj je očigledno tamo mesto“, kaže Đukanović.

On ocenjuje i da Mihajlović „upadljivo ćuti“ kada u medijima nastupe bezočni napadi na predsednika Vučića, kao i da nju nikada ne napadaju mediji koji se obrušavaju na Vučića.

Đukanović osporava i rezultate ministarstva koje vodi Mihajlović ocenjujući da ona sebi samo pravi reklamu, a da su putevi i koridori izgrađeni zahvaljujući Vučićevom autoritetu.

Đukanović je i jutros, na tv Pink kritikovao Mihajlović navodeći da u SNS pravi skandal i da „po zadatku ima cilj da uruši kredibilitet Siniše Malog“.

On je rekao i da ni u kom slučaju neće podržati dalji rad ministarke Mihajlović.

Mihajlović: Nesuglasice rešavati u stranci

Ministarka građevinarstva reagujući na kritike Đukanovića kaže da sve što je rekao govori više o njemu i da je stranka jedino mesto gde treba rešavati nesuglasice.

„Nije ni prvi, a sigurno ni poslednji put da slušam lične impresije narodnog poslanika Vladimira Đukanovića koje s toliko žara i strasti iznosi o meni. Ali stvarno ne želim niti imam nameru da se s bilo kojim funkcionerom SNS raspravljam javno u medijima. Sve nesuglasice koje imamo rešavaćemo na jednom mestu na kome se to i rešava, a to je naša stranka“, napisala je Mihajlović u odgovoru za „Politiku“.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*