Dr Balint Pastor: Od februara naredne godine priključak na gasnu mrežu i na rate

Svečanom sednicom Nadzornog odbora, Javno komunalno preduzeće „Suboticagas“ danas je obeležilo 16 godina  poslovanja. Nakon što je direktorka Timea Horvat u svom pozdravnom govoru iznela  podatke o do sada postignutim rezultatima i osvrnula se na buduće planove preduzeća, predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (dr. Pásztor Bálint) je rekao da je ovo javno komunalno preduzeće, osnovano decembra  2005. godine, u proteklim godinama opravdalo poverenje, i zahvalio se na uspešnom radu zaposlenima, bivšim zaposlenima sada penzionerima, kao i svim dosadašnjim menadžmentima i sadašnjem menadžmentu.

 14717_1.jpg

Gas je najgospodskiji i jedan od najjeftinijih načina grejanja, kazao je dr Balint Pastor i naglasio da ga raduje što će od februara naredne godine plaćanje priključka na gasnu mrežu biti omogućeno i na rate.

„U više navrata sam pitao i tražio odgovor zašto građani ne mogu da plaćaju priključak na distributivnu gasnu mrežu na rate i drago mi je da to nije bilo uzalud. Mada su i ranije postojale pravne, a i finansijske mogućnosti za ovako nešto,  drago mi je što će građani od  naredne godine imati i ovu opciju, jer  očekujem da će početkom februara biti data saglasnost Skupštine grada na plan za sledeću godinu koji uključuje i ovu mogućnost”, istakao je dr Balint Pastor.

On je podvukao da je bitno da JKP „Suboticagas“ vodi računa o ravnomernom razvoju i da nema favorizovanih mesnih zajednica, već da se gasovodna mreža podjednako širi.

14717_2.jpg

„Proširenje distributivne gasne mreže u narednoj godinu planirno je u mesnim zajednicama ’Palić’, ’Šupljak’ i ’Makova sedmica’, dok su ove godine  nove kilometre gasovodne mreže dobile mesne zajednice ’Zorka’, ’Novo selo’, ’Ker’, ’Gat’, ’Aleksandrovo’ i ’Radanovac’, tako da se  iz ovog nabrajanja vidi da se vodi računa o interesima građana Subotice bilo gde da žive“, naveo je dr Balint Pastor.

Direktorica JKP „Suboticagas“, Timea Horvat, istakla je da ovo preduzeće ima preko 11.100 korisnika i da je misija preduzeća stalni razvoj, odnosno proširenje distributivne gasne mreže.

„U godini koja je na izmaku izgrađeno je 10 kilometara distributivne gasne mreže na teritoriji osam mesnih zajednica. Naredne  godine planiramo projektovanje 20 kilometara distributivne gasne mreže, a radovi će se izvoditi na 13 kilometara, uglavnom na teritoriji mesnih zajednica ’Šupljak’, ’Palić’ i ’Makova sedmica’. Samim tim smo za narednu godinu u našem programu  povećali i broj priključaka na 500. Najbitnije je da je planom i programom predviđen i priključak na rate, jer nam se  puno građana obratilo sa tim zahtevom i smatramo da na taj način možemo doprineti i olakšati  teret uvođenja gasa u domaćinstva“, naglasila je Timea Horvat, i dodala da je distributivnom gasnom mrežom pokriveno 90 odsto regulisanih ulica.

14717_3.jpg

Povodom 16. godišnjice JKP „Suboticagas“, dr Balint Pastor je direktorici Timei Horvat uručio zastavu grada Subotice.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*