Gradonačelnik Bakić: Grad će Rvačkom klubu „Spartak“ uvek biti siguran oslonac i podrška

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas sa rukovodstvom, trenerima i rvačima Rvačkog kluba Spartak, najtrofejnijeg subotičkog sportskog kolektiva koji je nedavno u Kanjiži, u finalu Super lige Srbije trijumfom nad Proleterom iz Zrenjanina (5-3) postao novi ekipni prvak naše države u rvanju grčko-rimskim stilom. Ovo je čak 23. ekipna titula u dugoj istoriji Rvačkog kluba „Spartak“, izjavio je, tim povodom, gradonačelnik Bakić, ističući kako su građani Subotice posebno ponosni na ovaj klub koji je od prvih uspeha, davne 1947. godine do danas, osvojio 36 medalja na svetskim i evropskim prvenstvima, kao i na Olimpijskim igrama koje su Subotičane Davora Štefaneka, Momira Petkovića i Refika Memiševića upisale u istoriju, što Rvački klub „Spartak“ svrstava među najtrofejnije sportske kolektive u svetu.

14715_1.jpg

„Zapamtili smo i šampione poput Boška Marinka, Sretena Damnjanovića i Senada Rizvanovića, a nova nada ’Spartaka’ je Sebastijan Nađ koji ostvaruje zapažene rezultate na evropskom i nacionalnom nivou. Njemu i svim takmičarima ovog velikog kluba Grad Subotica će biti uvek oslonac i podrška. Zajedno sa Sportskim savezom grada ćemo nastaviti da obezbeđujemo najbolje uslove za rad ovog dragocenog sportskog kolektiva“, naglasio je Bakić, i dodao da, s obzirom na to da će se naš proslavljeni rvač Davor Štefanek priključiti stručnom štabu Rvačkog kluba „Spartak“, najtrofejniji subotički sportski kolektiv ne treba da brine za svoju budućnost.

Davor Štefanek je rekao da mu je ovo, zvanično, poslednja takmičarska godina i da će se u narednom periodu posvetiti sportskom radu i funkciji predsednika Sportskog saveza Srbije, na koju je nedavno izabran po drugi put.

14715_2.jpg

„Drago mi je što je Rvački klub Spartak posle četiri godine ponovo šampion naše zemlje. Iako od nas to niko nije tražio, ovo je prilika da se zahvalim predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ulaganjima u sport i ozbiljnom i strateškom odnosu naše države prema sportu, kao i gradu Subotici i gradonačelniku Stevanu Bakiću na podršci koju konstantno pružaju Rvačkom klubu ’Spartak’“, podvukao je Davor  Štefanek.

U znak zahvalnosti za sve što čini za  Rvački klub „Spartak“, sportski direktor RK „Spartak“ Sreten Damnjanović, uručio je gradonačelniku Stevanu Bakiću zlatnu medalju osvojenu nedavno u Kanjiži, u finalu ekipnog prvenstva Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom.

14715_3.jpg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*