Egipatski turisti zainteresovani za banjski i zdravstveni turizam u Srbiji

Foto: TOB Vrnjačka Banja

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa zamenicom ministra turizma i starina Egipta Gadom Šalabi sa kojom je razgovarao o unapređenju saradnje u sektoru turizma.

Ljajić je tokom sastanka istakao da treba iskoristiti priliku što je Egipat zemlja partner 42. Međunarodnog beogradskog sajma turizma jer to može da bude prekretnica u odnosima dve zemlje u pravcu obostranog povećanja turističkog prometa.

Foto: TOB Vrnjačka Banja

On je predložio da se na osnovu postojećeg Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između dve zemlje sačini jasan akcioni plan sa konkretnim merama i aktivnostima koje bi trebalo preduzeti da bi se povećala vidljivost Srbije kao destinacije u Egiptu i obrnuto.

Ljajić je ukazao da je Egipat kao zemlja od 100 miliona stanovnika važno emitivno tržište za srpski turizam i najavio da ćemo u narednom periodu intenzivirati promotivne aktivnosti u Egiptu sa ciljem privlačenja većeg broja turista.

Zamenica ministra turizma i starina Egipta Gada Šalabi je rekla da su egipatski turisti zainteresovani za banjski i zdravstveni turizam u Srbiji, kao i da očekuje sve veći broj dolazaka naših turista u Egipat s obzirom na važne turističke resurse i bogato kulturno nasleđe kojim ova zemlja raspolaže.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*