EU donirala MUP-u zaštitnu opremu od 850.000 evra

BEOGRAD –

Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije danas je uručena donacija Evropske unije, u sklopu Mehanizma civilne zaštite EU, koja sadrži medicinsku zaštitnu opremu vrednu 850.000 evra, namenjenu uniformisanom sastavu operativnih jedinca MUP-a, kao i svim drugim zaposlenima koji imaju neposredan kontakt sa građanima.

Ta zaštitna medicinska oprema, koja za cilj ima povećanje bezbednosti i zaštite od zaraze virusom Kovid 19, obuhvata 310.000 maski visoke zaštite, 730.000 hirurških maski i 730.000 pari zaštitnih rukavica, saopštio je MUP.

mup, eu, donacija, oprema

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Donacija je deo pete isporuke iz kontingenta tzv. RescEU medicinskih zaliha Evropske komisije, koja se vrši u skladu sa potpisanim Sporazumom između Republike Srbije i Evropske unije o učešću Srbije u Mehanizmu civilne zaštite EU.

Mehanizam civilne zaštite Evropske unije u kojem Republika Srbija učestvuje od 2015. godine, predstavlja platformu za pružanje uzajamne pomoći zemalja članica u slučaju vanrednih situacija velikih razmera.

Donaciju su isporučili predstavnici ministarstava unutrašnjih poslova Belgije i Rumunije, a na zahtev Evropske komisije.

Primopredaji su prisustvovali pomoćnik Sektora za vanredne situacije Ivan Baras, ambasador Kraljevine Belgije Kun Adam, ambasador Rumunije Silvia Davidoiu i zamenica šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Mateja Norčić – Štamcar.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*