Makron: SAD su pobedile po pitanju vakcina

PARIZ –

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da su SAD pobedile kada je reč o vakcinama protiv korona virusa zahvaljujući masovnom investiranju i brzim eksperimentalnim tretmanima.

Makron je pozvao svoje sunarodnike da se pridruže „nacionalnim ratnim naporima“ za distribuiranje i proizvodnju vakcina, prenosi agencija AP.

emanuel, makron, eu, kovid, kriza

EPA-EFE (Jonh Thys/POOL)

Predsednik Francuske je, tokom posete jednoj fabrici koja je ove nedelje počela sa punjenjem i pakovanjem Fajzerovih vakcina, obećao da će Francuska ove godine proizvesti 250 miliona doza vakcina za domaću i globalnu upotrebu.

Usred nezadovoljstva u Francuskoj zbog toga što nijedna francuska kompanija do sada nije proizvela vakcinu uprkos moćnoj farmaceutskoj industriji, Makron je obećao da će preduzeti konstantne napore da podstakne razvoj i proizvodnju vakcina na lokacijama poput pogona „Delpfarm“ koji je posetio zapadno od Pariza.

Francuska je već mesec dana pod novim ograničenjima, u nastojanju da ublaži pritisak na bolnice koje se bore protiv novog naleta pacijenata.

Makron je naglasio važnost ubrzanja procesa vakcinacije, poručujući da želi da se čitava zemlja mobiliše za vakcine i da „daje doze, ali i da ih proizvodi“.

„To je zaista kolektivni, nacionalni ratni napor,“ poručio je Makron.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*