Gradski teatar startuje u februaru

Premijera prve predstave u izvođenju gradskog pozorišta „Semberija“ planirana je za februar 2020. godine. Ansambl bijeljinskih glumaca debitovaće predstavom „Komedija ometena u razvoju“ po tekstu prof. dr Milivoja Mlađenovića – najavio je na današnjoj konferenciji za medije Ivan Petrović, vršilac dužnosti direktora Gradskog pozorišta „Semberija“.

 

Bijeljinsko pozorište trenutno radi u prostorijama Centra za kulturu gdje se izvode i prve probe, a Petrović je najavio da će u narednom periodu ova ustanova kulture formirati i tehnički sektor.

– Prekvalifikacijom radnika u kulturi i angažovanjem studenata specifičnih pozorišnih zanimanja oformićemo kvalitetan tehnički sektor pozorišta, dok će administrativni dio biti sveden na minimum – najavio je Petrović.

Umjetnički direktor pozorišta „Semberija“, profesor dr Milivoje Mlađenović po čijem tekstu će biti izvedena prva predstava, najavio je da će repertoarska politika gradskog teatara predstavljti skladnu idejnu, tematsku, estetsku i poetičku cjelinu u četverogodišnjem radu ovog rukovodstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*