Grčić: Rudari žele pisane garancije Vučića ili će krenuti pešice za Beograd

Izvor: EPS

Vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije Milorad Grčić (EPS) rekao je da rudari „Kolubare“ i „Kostolca“ traže od predsednika Srbije Aleksandra Vučića pisane garancije da će ih „sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu“, koji žele da zatvore rudnike ili će krenuti pešice za Beograd.

„Rudari ‘Kolubare’ i ‘Kostolca’ traže garancije od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu koji žele da zatvore naše rudnike i otmu koru hleba našoj deci ili kreću peške u marš na Beograd i moja je obaveza da to prenesem i predsedniku Vučiću i javnosti“, naveo je Grčić u saopštenju.

Dodao je da je poslednji povod za reakciju više od 15.000 rudara EPS-a bio zahtev „poslanice Evropskog parlamenta iz redova Zelenih i glavne lobistkinje za nezavisnost Kosova u Evropskom parlamentu Viole fon Kramon da se zatvore rudnici i termoelektrane u Srbiji“.

Ona je, kako je rekao, pre nekoliko dana na susretu sa episkopom diseldorfskim i cele Nemačke, Grigorijem ukinula Srpsku pravoslavnu crkvu, a sada, lažno se predstavljajući, kao zaštitnik naroda, traži od Evropske unije da se zatvore „Kolubara“, „Kostolac“ i termoelektrana „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.

Grčić je rekao da rudarski sektor i termo sektor EPS-a obezbeđuje energetsku sigurnost Srbije i to se ponovo pokazalo i dokazalo poslednjih meseci kada je Evropa pogodjena najvećom do sada energetskom krizom.

„Konstantni su pritisci i napadi na rudare i zato su od mene tražili da njihov predsednik pismeno garantuje bezbednost njihovog posla i opstanak njihovih porodica, kao i da se konačno pokaže ko su oni koji rade protiv EPS-a i interesa Srbije“, rekao je v.d. direktora EPS-a.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*