Ko je sve u Radnoj grupi za sprovođenje projekta „Jadar“ koju je formirala Vlada

Rio Tinto, jadarIzvor: printscreen

U Radnoj grupi za sprovođenje projekta „Jadar“, koju je Vlada Srbije formirala još pre godinu dana i na čijem je čelu resorna ministarka Zorana Mihajlović, nalaze se i neki veoma bliski saradnici predsednika Aleksandra Vučića, ali i predstavnici stranih ambasada i međunarodnih finansijskih institucija.

Odluka o formiranju te radne grupe i izmene te odluke objavljene su u Službenom glasniku Srbije u novembru prošle i aprilu ove godine, a za predsednicu je određena ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, dok je njena zamenica državna sekretarka u tom ministarstvu Jovanka Atanacković.

Među nešto manje od 30 članova Radne grupe nalaze se i šef kabineta predsednika Republike Ivica Kojić i specijalni savetnik predsednika Danilo Cicmil.

U toj odluci se navodi da u radu Radne grupe mogu učestvovati i drugi sekretar ambasade Australije u Srbiji Majkl Širaev i direktor Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva.

Takođe su određeni brojni pomoćnici u ministarstvima, agencijama i upravama nadležnim za ta pitanja, kao i predstavnici lokalnih samouprava i kompanija poput Srbijagasa, Puteva Srbije, EPS-a, Srbijavoda, Srbijašuma, Železnica i drugih.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*