Haljina princeze Dajane s plesa s Travoltom prodata za 280.000 dolara

Foto: Geti

Haljinu koju je britanska princeza Dajana nosila kada je plesala sa američkim glumcem Džonom Travoltom u Beloj kući kupila je za više od 280.000 dolara fondacija koja brine o kraljevskim palatama.

Foto: Geti

 

Tamnoplavu haljinu otkrivenih ramena dizajnera Viktora Edelstina na prodaju je stavila londonska aukcijska kuća Keri Tejlor Okšn u ponedeljak uz procenjenu vrednost od 320.750 do 384.900 dolara, ali nije dostigla taj iznos, pa je fondacija ponudila da je otkupi nakon aukcije.
Prodata je nakon aukcije po ceni od 220.000 britanskih funti. Prodavac je oduševljen i nadao se da će ostati u Britaniji„, navela je aukcijska kuća u saopštenju.
Fondacija „Historic Royal Palaces“ koja se brine za palatu Hampton Court i Tower of London, kao i javne delove Kensingtonske palate u kojoj je nekad Dajana živela, objavila je da je kupila deo istorije.
Ne samo da je haljina ‘Travolta’ fantastičan primer luksuznog šivenja čiji je cilj da zadivi tokom državne posete, nego predstavlja i ključni trenutak u priči o kraljevskoj modi 20. veka„, rekla je kustos Eleri Lin iz „Historic Royal“.
Haljina je nabavljena za kolekciju „Royal Ceremonial Dress Collection“.
Dajana je haljinu nosila 1985. na državnoj večeri u Beloj kući kad je i plesala s glumcem poznatim, između ostalog, i po ulozi u mjuziklu „Briljantin“.
IZVOR:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*