INTENZIVNO ULAGANJE U PUTNU INFRASTRUKTURU SREMSKE KAMENICE

FOTO:GRAD NOVI SAD

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić obišao je radove na asfaltiranju Ulice Džona Frontigama na Tatarskom brdu u Sremskoj Kamenici. U toj ulici u toku su radovi koje izvodi JKP „Put“ na popravci staza, kolovoza i saobraćajne signalizacije.

FOTO:GRAD NOVI SAD

– Tokom ove godine Grad Novi Sad je investirao oko 25 miliona dinara za popravku kolovozne konstrukcije i asfaltiranje ulica u dužini od pet kilometara u Sremskoj Kamenici. U nekim ulicama još traju radovi, tako da sada prisustvujemo saniranju staza, kolovoza i saobraćajne signalizacije u dužini od 180 m u Ulici Džona Frontigama, čija je vrednost 3,6 miliona dinara. U stalnoj smo komunikaciji sa predstavnicima mesnih zajednica i u skladu sa njihovim potrebama i prioritetima opredeljujemo sredstva. U saradnji sa MZ „Sremska Kamenica“ u periodu od 2013. do 2020. godine uložili smo oko 690 miliona dinara za izgradnju i održavanje infrastrukture. Jedna od najvažnijih investicija bila je izgradnja kružnog toka kod Instituta što je doprinelo efikasnijem saobraćaju i većoj bezbednosti. Taj projekat vredan 90,5 miliona dinara realizovali smo zajedno sa Pokrajinskom vladom. Takođe, rekonstruisano je i uređeno više od 60 ulica za šta je izdvojeno oko 323 miliona dinara. Sa radovima ne prestajemo ni 2021. godine, a planiramo da Programom uređenja građevinskog zemljišta u narednoj godini opredelimo dodatna sredstva – rekao je Milan Đurić i naglasio da Grad vodi odgovornu finansijsku politiku, što je preduslov da se intenzivno radi na realizaciji svih projekata važnih za poboljšanje kvaliteta života Novosađana.

U Sremskoj Kamenici su ove godine izvedeni radovi na popravci kolovozne konstrukcije i asfaltiranju u ulicama Branislava Bukurova, Kaduljinoj, Majora Tepića, Ketrin Makfel, na Fruškogorskom putu, u ulicama Nikole Tesle, Cara Lazara, na Malokameničkom putu, u Vojvode Bojovića, na Zmajevom trgu, kao i u Karađorđevoj u ukupnoj dužini od oko 5 km.  Takođe su izvedeni radovi na popravci tucaničkih zastora u ulicama Livadskoj, Branislava Bukurova, Jasminovoj i Gorskoj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*