Još jedan prihvatni centar za građane Srbije u Subotici

Фото: Tanjug

BEOGRAD: Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Subotici da je zbog pogoršanih vremenskih uslova i naglog pada temperature, Vojska Srbije je odlučila da otvori još jedan prihvatni centar koji će biti namenjen srpskim državljanima.

Foto: Tanjug
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je danas obišao Prihvatni centar u Subotici, gde su u skladu sa odlukom o vanrednom stanju, angažovani pripadnici VS koji vrše pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbeđenje ovih objekata, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije.
„U ovom prihvatnom centru boraviće naši državljani koji nemaju prijavljenu adresu, nemaju prijavljeno prebivalište na našoj teritoriji, ili oni za koje na granici nadležni lekari ocene da predstavljaju medicinski, odnosno sanitarni rizik“, rekao je Vulin.
On je naglasio da će svi oni koji budu smešteni u Prihvatnom centru, imati obezbeđenu medicinsku zaštitu 24 časa, hranu i sve što im je potrebno, a to će im obezbediti takođe Vojska Srbije.
Dodao je od do sada pristiglih državljana Srbije njih sedmoro zbog visoke temperature predato nadležnim medicinskim ustanovama.
Obilasku Prihvatnog centra u Subotici prisustvovali su državni sekretar Bojan Jocić, komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, dodaje se u saopštenju.
IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*