KCV se od korona virusa i dalje leči sedam pacijenata

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno je hospitalizovano sedam pacijenata kod kojih je dokazana koronavirusna infekcija, izjavila je danas upravnica te klinike prof. dr Vesna Turkulov.

Ona je precizirala da je troje pacijenata priključeno na aparate za veštačko disanje i da se oni i dalje nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih obolelih pacijenata zadovoljavajuće.

 

„U KCV i sve druge zdravstvene ustanove svakodnevno pristižu lekovi i sanitetski materijal i želim da istaknem da je situacija u Vojvodini trenutno pod kontrolom“, dodala je prof. dr Turkulov.

Ona je građane podsetila da se pridržavaju svih mera prevencije, apelujući pre svega na najstarije sugrađane da ostanu u svojim kućama.

„Molimo sve one koji su bolesni da se samoizoluju, kao i one koji su došli iz nekog rizičnog područja da se strogo pridržavaju svih saveta i da ostanu u svojim kućama“, naglasila je ona.

Upravnica Klinike za infektivne bolesti KCV je još jednom podsetila i važnost održavanja lične higijene, što češćeg pranja ruku sapunom i tečnom vodom, svođenja socijalnih kontakata na minimum, kao i na boravak u prostorijama sa što manje ljudi, uz odstojanja od najmanje dva metra.

„Sve zdravstvene ustanove u Vojvodini su na svojim sajtovima objavile brojeve telefona putem kojih građani mogu da komuniciraju sa svojim lekarima u slučaju da za tim imaju bilo kakvu potrebu“, zaključila je prof. dr Turkulov.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*