Kina: Jedan broj pacijenata oporavio se od korona virusa

Foto: Youtube Printscreen

PEKING:  Kineske provincije i opštine objavile su danas da se više pacijenata zaraženih novim koronavirusom oporavilo i napustilo bolnice.

Foto: Youtube Printscreen

Četiri pacijenta koji su bila zaražena virusom u istočnoj kineskoj provinciji Đangsi oporavila su se i otpuštena su danas iz bolnica, dok je ranije izveštavano o oporavku tri slučaja, prenela je Sinhua.

Džang Vei, stručnjak iz provincijskog štaba za hitne slučajeve i prevenciju i kontrolu epidemije Đangsija, izjavio je da je na osnovu analiza o izlečenim pacijentima, za oporavak ključno rano otkrivanje bolesti i pravovremeno lečenje.

Jugozapadna kineska provincija Sečuan izvestila je da se prvi pacijent u toj provinciji oporavio danas od nove upale pluća izazvane koronvirusom.

Sečuanska provincijska uprava tradicionalne kineske medicine saopštila je da je pacijent, po prezimenu Jang (34), bio izolovan i lečen u bolnici u gradu Čengdu 11. januara.

Jangu je dijagnostikovan koronavirus 10 dana kasnije.

On je bio lečen i tradicionalnom kineskom, ali i zapadnom medicinom tokom izolacije.

Pacijentkinja stara 57 godina izlečena je i otpuštena je danas iz bolnice u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, koja se graniči sa provincijom Hubei, epicentrom epidemije.

U Pekingu se lekar, koji je bio zaražen novim koronavirusom nakon što je putovao u Vuhan, oporavio i napustio danas bolnicu.

To je bio peti slučaj u glavnom gradu Kine koji je izlečen i otpušten iz bolnice.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*