Konferencija o agrobiznisu „Grow up – snaga zemlje“ na Kopaoniku

KOPAONIK –

Najveća regionalna agrobiznis Konferencija „Grow up – snaga zemlje održava se danas i sutra na Kopaoniku. Konferencija, koju organizuju Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredna komora Srbije, okupila je na jednom mestu najrelevantnije eksperte, institucije, funkcionere iz zemlje i regiona, vlasnike gazdinstava, stejkholdere, stručnu javnost u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Prisutnima će se obratiti domaći i strani eminentni naučnici i profesori, najviši zvaničnici Vlade Srbije, ministri iz regiona među kojima su iz Republike Srpske, Crne Gore, Severne Makedonije, predstavnici međunarodnih institucija, EU, javnih preduzeća, kao i poslovna javnost.

Više od 30 stručnjaka iz zemlje i regiona govoriće tokom dva dana na pet panela, a više od 400 prisutnih imaće priliku da čuje i poruke eksperata iz sveta, navode iz PKS-a.

Uvodna obraćanja prvog dana konferencija imala je ministarka poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jelena Tanasković i predsednik PKS Marko Čadež.

Na konferenciji „Grow Up – snaga zemlje“ biće otvorena najznačajnija pitanja, ali i ponuđeni odgovori i rešenja – gde je Srbija u poređenju sa regionom i svetom, koliko je digitalizacija poljoprivrede potreba, a koliko šansa, koja je uloga IPARD fondova i koje su mogućnosti i raspoloživi izvori finansiranja poljoprivrede, kao i koliki je značaj lanaca snabdevanja i regionalne povezanosti za ekonomiju, saznaćemo iz izlaganja brojnih stručnjaka i učesnika iz Srbije, regiona i Evrope.

Posebna tema biće uticaj klimatskih promena, odnosno stanje koje je već neko vreme značajno globalno pitanje.

Biće organizovano pet panela: Digitalizacija poljoprivrede, potreba i šansa, Uloga IPARD fondova i finansiranje poljoprivrede, Lanci snabdevanja i izvozna šansa, Regionalna povezanost kao mogućnost razvoja i Uticaj klimatskih promena.

 

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*