Licima lišenim slobode u kazneno-popravnim zavodima uplaćena novčana pomoć od 20 evra

Licima lišenim slobode u kazneno-popravnim ustanovama danas je uplaćena novčana pomoć države u iznosu od 20 evra u okviru trećeg paketa podrške punoletnim građanima u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa.

Ova lica, kao i korisnici penzija i primaoci novčane socijalne pomoći, nisu  morala da podnose prijave, već u njihovom slučaju automatski dobijaju sredstva na novčane depozite u kazneno-popravnim ustanovama.

Lica lišena slobode su, takođe, dobila 30 evra pomoći u novembru i maju ove godine, kao i jednokratnu pomoć od 100 evra prošle godine.

Podsećamo da su osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli  i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu na početku epidemije počeli da šiju dnevno do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica u svim drugim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa.

 

Lica su odmah pokazala i brigu za svoje zdravlje odlukom da se vakcinišu protiv korona virusa tako da je u ovom trenutku u celom sistemu 65 odsto lica vakcinisano, dok  u mnogim zavodima broj vakcinisanih prelazi i 80 procenata.

 

Budući da je od marta određenom broju lica istekao pritvor ili kazna zatvora, broj vakcinisanih u kazneno-popravnim ustanovama je znatno veći čime su se svi oni odgovorno postavili prema svom okruženju i široj društvenoj zajednici.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*