Ubrzanje rada na zakonu o mladima

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Naučno-tehnološkom parku u Nišu, na događaju pod nazivom „Dijalog sa mladima“, da su mladi prepoznati kao važan faktor u društvu, najavivši ubrzanje rada na zakonu o mladima.

Ubrzanje rada na zakonu o mladima

Brnabić je istakla da će taj zakon biti završen u mandatu ove vlade i predložila da se, paralelno sa konventom za Evropsku uniju, u šire radne grupe u izradu tog zakona uključi i krovna organizacija mladih.

Ona je, govoreći o omladinskim radnicima u javnoj upravi, rekla da je program „Moja prva plata“ otvoren i za javnu upravu, iako privreda ima prednost.

Mladi su tokom današnjeg susreta sa premijerkom razgovarali o izradi zakona o mladima i tražili direktno učešće mladih u donošenju odluka, definisanje omladinskih radnika u zakonu, formiranje saveta za mlade u lokalnim samoupravama, da neformalne grupe i učenički parlamenti budu prepoznati u zakonu o mladima, kao i veća sredstva za omladinske politike.

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Milan Savić rekao je da su u ovom ministarstvu ponosni na sve što je urađeno u sektoru omladinskog rada, kao i da pružaju apsolutnu podršku za osnivanje saveta za mlade.

Savić je dodao i da je Ministarstvo omladine i sporta prošle godine povećalo za 15 odsto budžet za omladinu, dok je ove godine planirano povećanje budžeta za 10 odsto.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*