Lončar: Zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika, Klinika za plastičnu hirurgiju postaje kovid bolnica

Beograd, 24. novembra 2020.- Ministar zdravlja Zlatibor Loncar sastao se danas sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.FOTO TANJUG/ NIKOLA ANDJIC/ nr
BEOGRAD –

U Srbiji je 1.949 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, od kojih je 64 hospitalizovano, saopštio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica.

zlatibor, loncar,

Tanjug (Nikola Anđić)

Lončar je tim povodom apelovao na građane:

„Ako vam je stalo do lekara, promenite ponašanje. Prekinite kontakte, jer je to jedini način da pomognete sebi i njima“.

Klinika za plastičnu hirurgiju postaje kovid bolnica

Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS u Zvečanskoj od danas postaje kovid bolnica, saopštio je Lončar.

Kako je rekao, na toj klinici biće određen broj mesta i na intenzivnoj nezi i za kiseoničku potporu.

Lončar je dodao i da se sutra otvaraju novi kapaciteti u Vrnjačkoj banji.

Takođe, naveo je će se danas pacijenti iz Beograda slati u Nišku banju i u privremenu bolnicu u Kragujevcu.

Lončar je apelovao na građane da se ne javljaju lekarima noći, jer je, kaže, primećeno da najčešće pacijenti dolaze noću i to u težem stanju.

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović rekao je da su noćas pacijenti iz te zdravstvene ustanove slati u Kragujevac i Nišku banju.

„Za ovu bolest nema leka, nema vakcine još uvek, jedino maska može da nas zaštiti. Ako hoćete da pomognete zdravstvenim radnicima koji su u problemu, ali i sebi, to možemo samo poštovanjem mera“, rekao je Stevanović.

Član Kriznog štaba dr Mijomir Pelemiš istakao je da Krizni štab razmatra situaciju na „satnom nivou“ i, ukoliko dođe do daljeg pogoršanja situacije, kako kaže, pooštriće mere.

On je ukazao da je sve veći broj preminulih i upozorio da će se to, nažalost, nastaviti ako se ne budu poštovale mere i apelovao na sve da uvek i svuda nose maske.

 

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*