Lončar: Želimo da vodimo računa o svakom građaninu, pa i novinaru

021.RS

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je na današnjoj konferenciji Kriznog štaba, prvoj koja je održana bez prisustva novinara, da je doneta odluka da se pitanja postavljaju onlajn isključivo zbog bezbednosti.

021.RS

Kako je naveo, nalazimo se u nedelji koja je najbitnija za nas i mogućnost prenošenja virusa je najveća.

„S obzirom na to da je virus ušao u pojedine redakcije, a da mi želimo da vodimo računa o svakom građaninu, pa i novinaru, hteli smo da sprečimo da dođe do mogućnosti da se prenosi infekcija“, naveo je Lončar.

On je takođe na pitanja o donošenju ove odluke koja su postavljena preko mejla rekao da ne želi da odgovara na „politička pitanja“ i da je tu kao lekar, tako da na bilo kakva pitanja o predsedniku i premijerki ubuduće neće odgovarati.

Epidemiolog doktor Predrag Kon rekao je da je dao saglasnost na to da se konferencije za novinare organizuju bez novinara bez ozbiljnijeg razmišljanja, jer se nije setio „šta sve može da se ispolitizuje“.

Podsetimo, Vlada je juče donela odluku da novinari neće fizički prisustvovati konferencijama, već da će slati pitanja mejlom, a mnoga medijska udruženja u Srbiji ocenila su to kao pokušaj kontrolisanja informisanja.

Autor: 021.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*